Skocz do zawartości
IGNORED

wybór amplitunera i glosników =stereo

cola

Rekomendowane odpowiedzi

Wiec sytuacja przedstawia sie tak, ze jestem w sprawach sprzetu hi-fi zupelnym laikiem a chce sobie kupic jakis amplituner i zestaw dwoch kolumn czyli nie jest mi potrzebny amplituner z wyjsciem na 5 glosnikow bo nie mam gdzie takowych ustawic. Rozwazam kupno YAMAHA RX-396RDS ale w zasadze model YAMAHA RXV-350 pewnie jest tanszy. Stad moj problem a moze skusic sie na Pioneera VSX 514, tylko ze to tez amplituner 5.1 . Sprzety bede uzywal w zadadzie tylko to sluchania muzyki z kompa i radia, dlatego zalezy mi na rds-ie, chetnie poczytam innie o innych propozycjach do ok. 900zl, za duzo ich pewnie nei ma:-)

Teraz drugi temat , tzn. kolumny, pokoj mam maly jakies 10m kwadr. wiec nie ma z czym za duzo szalec, najlepszym rozwiazaniem bylyby kolumny wiszace, ale stojace tez bym gdzies upchnal, podoba mi sie tonsil mistral, ale nie podoba mi sie ich cena :-) , bo na kolumny chce przeznaczyc nie wiecej niz 500zl moze Tonsil duet, moze Tonsil Fenix , nie wiem , moze ktos jest bardziej obcykany w temacie i mi cos poleci, a i znalazlem model PIONEER CS-3070 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ), prosze o jakeis rady.DZIEKI POZDRAWIAM

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W takich warunkach lokalowych i finansach optymalnym wyborem wydaje się być Yamha Pianocraft 600 lub starsza 400, u importerów do dostania już za 1500 zł i w tych pieniądzach prawdopodobnie nic lepiej nie zagra.Nie ma sensu pchać się w amplituner do kina, jeżeli chce się słuchać tylko stereo, nikt nie zrobi w tej samej jakości i cenie pięciu końcówek(wzmacniaczy)co dwóch, wnioski nasuwają się same, a ta mini wieża yamahy jest sprawdzonym i bardzo udanym produktem , który nie ma jak dotąd konkurencji sensownej.

pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.