Skocz do zawartości
IGNORED

SINGERS UNLIMITED

porucznikzubek

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio zakupiłem dwutomową encyklopedię Jazzu pod redakcją Dionizego Piątkowskiego i bez zdziwienia stwierdziłem, że brakuje mi tam wielu haseł. Furda! - myślę, jeżeli szukam moich ulubionych artystów, przeważnie mam trudności. Jednakowoż zadziwił mnie brak hasła poświęconego tercetowi wokalnemu SINGERS UNLIMITED. Może jestem w błędzie, ale uważam tą grupę za największą gwiazdę jazzowej wokalistyki zespołowej. Często z przyjaciółmi toczyliśmy zaangażowane dysputy na temat kto?, SU czy Manhattan Transfer? Ja wybieram SU. Nawiasem mówiąc poszukuję ich płyt. Może ktoś ma, a może ktoś podpowie gdzie jest szansa ich nabycia. Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/15707-singers-unlimited/

porucznikzubek

Nazwa Singers Unlimited, nie jest mi obca.

Muzyki zespołu nie znam :-(

Z zespołów jazz+wokal+..., podoba mi się (przykładaowo) Swingle Singers.

Stary skład ("pod" Billem Wardem).

Na płytach, które słyszałem, odczuwa się "akustyczną patynę czasu", ale muzyka jest ciekawa.

-----------

Płyty Singers Unlimited:

Gigant - Warszawa

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Magic Voices" (7 płyt CD, 194,99 zł)

Vivid - Warszawa

"Magic Voices" (7 płyt CD, 200,08 zł)

Ukryta Zawartość

-----------

Encyklopedie :-(

Dawno, dawno temu marzyłem o posiadaniu encyklopedii rockowych (Lilian Roxon,... i te rzeczy).

Miałem kilka i bardzo się rozczarowałem :-(

Pobieżne (i wybiórcze) potraktowanie wykonawców, stylów, historii, festiwali,...

Zdjęcia jakieś niewyraźne i małe........:-)

Z tymi encyklopediami to już tak jest, hasła, informacje, które nas szczególnie intereują, nie zawsze ąż tak bardzo interesują autora.

Miałem kiedyś kilka płyt, które kupiłem od pana D.P. ( z napisem "not for sale", okres starej giełdy płytowej) :-)

Ciekawie było to opisane w czasopiśmie (miesięcznik?, nie pamietam) "Non Stop" :-)

Niezły jajcarz był w młodości z pana D.P. :-)

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/15707-singers-unlimited/#findComment-263438

Dzięki za informacje. Wpisuję Vivid na celownik, tym bardziej że mam już od nich doskonały koncert Los Lobotomys. A pro pos encyklopedii, istotnie ta od pana D.P. nie jest wyjątkiem, gdyż u pana Weissa oraz pana Larkina również brakuje wielu potencjalnie niezwykle interesujących haseł. Jednakowoż najbardziej dla mnie interesująca pozycja tzn. encyklopedia pana Piątkowskiego, nie uwzględnia nie tylko poszczególnych nazwisk ale całych wręcz zjawisk i gatunków ( ich reprezentantów ).

vanvideo, o jakie "plamy" chodzi, czy mógbłyś przygotować mnie na ewentualne rozczarowania, jak to jest nagrane? Pozdrowienia dla Forumowiczów.

https://www.audiostereo.pl/topic/15707-singers-unlimited/#findComment-263598

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.