Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie staw Koda bez sub-702,707,710,F51?

dziurawiec1

Rekomendowane odpowiedzi

Planuje zakup amplitunera Yamaha 350 (ok 780-800 PLN) i któregoś z zestawów Kody ale chyba bez suba - wzgledy oszczednościowe. Chodzi mi o to: na którym zestawie najmniej odczuje brak suba w KD?

Koda 702 - 1270 zł

707 - 1070 zł

710 - 1190 zł

F51 - ok 1000 zł.

(ewent. Wharfedale Cristal (2x40,2x10,central) - nie wiem jaka dokłądnie cena

Czy nie ma sensu kupować zestawu 5.0 tylko od razu 5.1? Zestawu potrzebuje do KD 80% i 20% muza stereo. Pokój 20 m. kw. Jeśli miałbym kupowac tez suba to Koda SW 850 za ok 600 zł. Proszę o opinie.

https://www.audiostereo.pl/topic/15723-jakie-staw-koda-bez-sub-702707710f51/

witam :)

Ja mam od niedawna KODE 702 i jak na moje uszy jestem zadowolony w kinie duzo lepiej niz w stereo ale stereo tez jak dla mnie jest ok i na jakis czas napewno wystarczy.

Kupilem zestaw 5.0 bo myslalem ze w 15 m basu wystarczy, jest bas ale to nie ten bass :) wiec jesli masz kasiore zeby odrazu kupic 5.1 to kupuj i najlepiej podobno SW100B, lepiej dolozyc bo z tego co czytalem opinie innych to SX850 jest slaby i bedziesz zly ze wydales 600 zl na niego ;) lepiej dolozyc 300-350 i kupic SW100B lub SW1000--ktory podbno troche za bardzo dudni i przeciaga.

Ja bym kupilm SW100B ale nie mam miejsca w pokoju :( za rok sie przeprowadzam do nowego mieszkania tam bede mial 20 metrow i wtedy z pewnoscia zakupie sub-a :>

Pozdrawiam.

ps. wczesniej mialem kino sony z satelitkami i subem pasywnym i wiem ze teraz suba brakuje ;) brakuje takiego mocniejszego udezenia.

Z tym basem SW100B jest taki prozaiczny problem (poza kasą) ze występuje wtylko w jednym kolorze - wiśnia a ja ze wzgledu na koncepcję pokoju gdzie ma to stać nie moge (ŻONA) wstawić takich klocków :)) - meble mamy w kolorze mahoń, coś takiego jak obicia w AV710 i F51...

Oczywiście przed zakupem postaram sie odsluchać te zestawy w wersji 5.0 i 5.1 ale moj temat wynika z chęci wczesnijeszego rozpoznania tematu..ludzie mają przeciez te zestawy Kody w 5.0 i mogą podzielić sie wrazeniami. I na to licze:))

Jak żona lubi mahoń to jest na to rada :) np. kolumny M-Audio 501, wbrew powszechnym opiniom nie są takie złe, powiedziałbym, że nawet całkiem dobre, czego jak czego ale basiku im niebrakuje, góra też jest niezła. No ale ta marka ma troszkę sceptyków (ja napewno niejestem jednym z nich).

Witam!

Według mnie nie ma sensu (przy tekiej przewadze KD) kupować kolumn bez suba. Niedawno stałem przed podobnym dylematem. Początkowo wybrałem Kode 702, a subwoofer planowałem zakupić później (fundusze). Po odsłuchaniu w sklepie zastawu 5.0 i 5.1 stwierdziłem jednak, że musi być 5.1. Odpuściłem sobie 702 i wziąłem 707 i SW-850 za ok.1800zl.

Z wlasnego doświadczenia radziłbym dać sobie spokój z Yamahą - szczególnie 350, 450 a nawet 450. Kup Denona 1750 za 1000 zł. Ten ampli jest piękny i w połączeniu z Kodą w kinie domowym jest zaje....... i to bez subu (w pokoju 25 m2). W stereo jest poprawnie, ale to kwestia kolumn. Może zamiast Kody lepiej coś z JBL. Np. ATX 40, porządne kolumny za 1000 zł. Jeszcze lepiej używane Dali 505. Ja właśnie takie teraz mam. Co prawda z Denonem grały tylko 2 dni, ale i tak było 2x lepiej niż z Kodą (w stereo, a w kinie podobnie). Zatem polecam Denona 1705 (1000 zł), Dali 505 - fronty (800 - 1000 zł), centralny i tyły (450 zł.) Razem około 2500 zł.

Albo w MM jest Yamaha 450 z DVD i zestawem kolumn Eltaxa za 2000 zł. Jakoś to gra. Wg mnie sub poniżej 2000 zł, psuje tylko dzwięk.

ppred - najtanszą Yamahe 450 jaką widzialem na allegro to ta za ok 960 PLN podczas gdy 350 kosztuje min 757 PLN czyli różnica ok 200 PLN. Może faktycznie wyjdzie 100 wiecej ale jesli masz na mysli kupno w jednym miejscu calego zestawu łącznie z kolumnami..wtedy suma sumarum moze gosciu tyle opuścić..

boomer: i jakie są twoje wrazenia z uzytkowania tych 707+sw850? Jak wypadają na tle 702? Moze ta twoja sugestia faktycznie nie jest taka zła tym bardziej ze taki zestaw ja ty masz mozna juz dostać za 1600 PLN..

grzesik - w jednym miejscu swojego posta generalnie odradzasz mi yamahe a potem wspominasz o Yamasze w MM :)) Ale faktycznie dałes mi do myslenia z tym Denonem 1705 - zwłaszcza w porównaniu z Yamaha 450 różnica cen jest minimalna..wiec teraz doszedł mi kolejny skwarek: odpada Y350 a co wybrać Y450 czy denon 1705???:))

Na poczatek zaczne od suba. Jesli Koda to zdecydowanie Sw100B, bylem,sluchalem i gra o niebe lepiej od przereklamowanego sw1000 i nawet powiedzialbym, ze od wiekszego sw15a(bas dlugi ale gleboki, rozlazi sie) tez poniewaz nadaza za muzyka, nie dudni, nie buczy, uderza punktowo tam gdzie jest o to proszony :)

Na temat kolumn KODY hmmm. 1 model mnie tylko urzekl KF225F, reszta taka sobie nie urzeka (sam mam AV860 wisnia,moge sprzedac ja Cie interesuje).

Do kina koniecznie SUB w zestawach budzetowych, same 5.0 efektu nie dadza(w koncu to nie Hi end)

Ale jesli juz 5.0 to chyba Whafedale Crystal z frontami c40 zestaw 1500zl (5.0 oczywiscie)

dziurawiec1 - ja z moich 707 jestem jak najbardziej zadowolony, ale audiofilem nie jestem. 702 grały ciut lepiej i gdybym miał 300zł w kieszeni więcej to bym je wziął. Jednak z perspektywy czasu ciesze się, że wziąłem 707, różnica jest niewielka. Jeśli ma to być Twoje pierwsze prawdziwe KD, to nie naciągaj zbyt bardzo budżetu, wszystko z w/w będzie Ci się podobać. I koniecznie bierz zestaw z subem.

Odnośnie ampli, jeśli chodzi o Yamahe to o 350 zapomnij, lepiej dołożyć do 450.

• 2 tygodnie później...

Jak chcesz to mam Wharfedale Crystal II do sprzedania - 1550zł , sound rewelacyjny , nie będziesz potzrebował suba, wszystkie kolumny nawet sourrondy mają bass reflex, głośniki na zawieszeniu gumowym, polipropylen, bardzo nowoczesne, dźwięk wg mnie lepszy niz w Koda 702, bardziej uporządkowany , kryształowa góra. Stan idealny.

dzieki za oferte ale mam pare pytań:

1. jak długo masz ten zestaw?

2. czy to jest 5.0 czy 5.1? Bo jak 5.0 to twoja cena nie jest rewelacyjna - na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) taki zestaw 5.0 kosztuje 1343 PLN... pozostawiam to bez komentarza!:))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.