Skocz do zawartości
IGNORED

yamaha440 + Nad+panasonics75???

parich

Rekomendowane odpowiedzi

witam, nie uzyskalem odpowiedzi na "stereo" to moze tu bedzie lepiej :) a mianowicie, posiadam amplituner yamaha 440 i dvd panasonic s75, filmy odtwarza OK, ale stereo to już nie to.

więc mam pytanie czy dobrym rozwiązaniem będzie dokupienie np. NADa 310, 312?

https://www.audiostereo.pl/topic/15749-yamaha440-nadpanasonics75/

chodzi Tobie o dvd NAD'a czy CD?

Jeśli dvd to miałem u siebie T512 - porażka. Jeśli o cd to podejżewam, że zakup praktycznie dowolnego (markowego) cd zaowocuje progresją w jakości dźwięku.

Słuchając rozumu....

może ktoś coś napisze. Sam zastanawiam się nad wyborem:

1. AVR-2105 Denon i dokupić poźniej Nada C-352 lub CA Azur 640A jako końcówkę dla przedniego kanału (sygnał z CD byłby kierowany prosto na wzmacniacz, ale już filmy czy radio - z Denona)

2. Czy też może CA Azur 540R - i na tym poziomie cenowym by wystarczyło? Ew. baaardzo później Amplifikator lub coś podobnego.

Jeszcze jedno - czy te wzmacniacze dadzą radę B&W 603?

Yamaha rxv 440 nie ma pre-out. Dopiero od modeli Y640 w góre bylo stosowane.

Więc jeśli chcesz podłączyć wzmak do tego Panasłonika to raczej bezpośrednio.Nie słuchałem w/w modeli Nad-a,trudno mi sie wypowiadac.Jednak wzmak do stereo będzie grał lepiej niż avr( w podobnym przedziale cenowym a i tańszy ,)na 100%.

parich - > Miałem bardzo podobny zestaw (patrz: o mnie). Niestety musisz pogodzić się z faktem że Y440 jest w stereo do niczego. Kompletna porażka! Tak naprawdę w kinie też..., ale nie chcę Cię załamywać. U mnie grała 2 miesiące i wyrzuciłem ją z hukiem przez okno. Nie warto jej reanimować (zresztą i tak nie ma pre-out), tylko właśnie wyrzucić przez okno. Jeśli chodzi o S-75 to powiem, że nie słyszę różnicy między nim a CDX596 Yamahy - co chyba dobrze o nim świadczy.

=>Pogiel

"....Niestety musisz pogodzić się z faktem że Y440 jest w stereo do niczego....."

Daleki jestem od bronienia tej Yamahy ale wskaż, który ampli w cenie tej yamahy gra lepiej w stereo. Podpowiem Ci, że obecnie kosztuje ona 750-800zł.

Nie możesz tak maksymalnie skrytykować jakiegoś sprzętu bez podania porównania/przyczyny. Jakiś "rookie" to przeczyta, weźmie to sobie do serca i kupi np. pioniera z nadziejami, że gra on lepiej od tej yamahy, a wiesz że tak nie jest....... Będziesz miał duszyczkę na sercu :-).

Pzdr,

Słuchając rozumu....

dzieki za opinie, przepraszam za lekkie zamieszanie, po prostu nie sprawdzilem czy ten amp. ma takowe wyjscia:( (napisalem posta na prozbe kumpla) sugerowalem sie tym ze jak u mnie w Yamaha RXV596 jest wyjscie pre-out to w 440 tez bedzie;) pozdrawiam

Foni - > masz rację :)) Moją ocenę oparłem o porównanie z H/KAVR230 którego użytkowałem po 440. Muszę szczerze przyznać, że jakość dźwięku z Harmiego nie odbiega od Y 3-krotnie, tak jak cena.... W końcy Eisy (dla Yamahy) nie dają za byle co!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.