Skocz do zawartości
IGNORED

co wybrać SCD-XB780QS czy CDP-202ES SONY

blokier41

Rekomendowane odpowiedzi

Prosze doradzcie ktory wybrać ,słuchałem tych dwoch ,bardziej podobał mi się 202 ES lecz miał problemy z czytaniem niektorych plyt,780QS czyta SACD lecz nie za wiele ich na rynku.780QS kosztuje 1300zł nówka a 202ES

800ZŁ używany.

Chciałbym sprecyzować pytanie, czy konstrukcja cd 202ES jest przestarzała i czy ewentualna wymiana lasera

na nowy nie spowoduje pogorszenia jakości odczytu płyt.Wiem że sa to dodatkowe koszty lecz moim zdaniem

cd 202ES gra cieplej i ma lepszy bas,zaznaczam że to jest moja subiektywna ocena.Osobiście nie jestem bardzo

zainteresowany płytami SACD,tylko zwyklymi cd.A może ktoś użytkuje cd CSD-XB780QS lub zna strony z opiniami

o tym sprzęcie.

A może wystarczą odpowiednie interconecty ,jakie dobrać żeby ocieplić brzmienie,cd będzie wspołpracować z

wzmacniaczem h/k 750.A tak na marginesie nie wiem ,czy w bydgoszczy ktoś by się podjął takiego tuningu.

jesli masz 1300zł do wydania na cd to lepiej poświęć sobie troche czasu i poczytaj wątki na forum z wyszukiwarki.

W sprawach sony napisz do Piotrka608 z naszego forum - on zna sony na wylot.

Używane sony z serii CDP-X 303ES lub 505ES w tej cenie juz dostaniesz - są o niebo lepsze od wymienionych w temacie. Żadko bywają, ale warto się przyczaić.

(800zł za 202 es to o wiele za dużo)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.