Skocz do zawartości
IGNORED

Pomoc w doborze sprzetu naglasniajacego

górek

Rekomendowane odpowiedzi

Na samym wstepie chcialem napisac ze z ta prozba zwraca sie pewna osoba, nawet jej nie znam dobrze ktora poprosila mnie o umieszczenie tego tekstu ponizej. Sama tego nie zrobila poniewaz nie mogla zarejestrowac sie na forum. Za tresc nie odpowiadam, mysle ze wszystko jest wystarczajaco wyjasnione. Prosze nie pisac: gorek666 to gorek666 tamto, bo nie wiem wiecej niz jest napisane ponizej. Jezeli cos bedziecie pisac prosze bezimiennie:)

Witam wszystkich audiofilów,chciałbym prosic o pomoc w doborze sprzętu audio do aktualnie posiadanego przezemnie sprzętu nagłasniającego.Mam nadzieję że mi pomozecie.Mój sprzęt nagłasniający to Jamo studio 180 jako fronty po tuningu optycznym jak i akustycznym są przerobione jako seria E670 jestem z nich bardzo zadowolony poswięciłem nim 2tyg pracy ale odwzajemniły mi się dzwiekiem i wyglądem,wymieniałem przewody,kondensatory,wyciszyłem je stosując wyciszenie puszczając tzw.wewnątrz fale akustyczną z tyłu zmieniłem zaciski na bananowe zastosowałem kolce ale dobra dosyc juz tego heh :) z tyłu stoją na stendach Jamo seria E610 na stendach obciążone piachem (kolce równiez są pod nimi).Mój pokój ma gabaryty niewielkiego pomieszczenia ale do odsłuchów w sam raz gdyż jest on umieszczony ponizej ziemi w dole 130cm także dzwiek jest zbunkrowany hehe,wmiary to:dł450cm szer430cm wys230cm.Przedewszystkim kiedy montowałem system swój wziełem pod uwage że głośniki lubia przestrzeń,cała szer sciany jest zajeta przez system audio z tyłu stoii kanapa a obok nich moje jamo na stendach starałem się wszystko zgarać ze soba żeby był ład i porządek,system oczywiscie stoii nie w dług.pokoju tylko w szer.zastosowałem taką opcje gdyz moim zdaniem była najlepsza, za duzo modyfikacji z meblami miał bym jak bym chciał umieścic w dług i tak 2 meble poszły do garażu heh,:)ściana boczna przy której stoiii system jest zabudowana styropianem i pokryta tynkiem i zaprawą )oczywiscie 3razy pomalowana co dało pewne wytłumienie) wiem nie bedzie to co zastosow.paneli akustycznych ale dobre i to podłoga równiez jest no nie wyciszona ale ocieplona steropianem takze na dzwięk to odgrywa role napewno.Powracając do mojego głównego problemu to chciałbym aby mój sprzęt był uniwersalny do słuchania muzyki jak i KD.Wkrótce chcę kupic telewizor z płaskim kineskopem,gł.centralny i suboower mam juz upatrzone tez jamo z serii E.ale mniejsza z tym,cechuje sobie wybuch i drzenie całego domu chcę mieć prawdziwą akustyczną bombę.Mój sprzęt audio jest kiepski jest to buła ale wczesniej na tylko taki mogłem sobie pozwolić,jest to sprzę audio stereo:amplituner stereo Sony Str-AV210 jak i odtw.cd Sony CDP-291.Moje jamo sie męczą przy tym sprzęcie mam za mało mocy jamo są ospałe a chciałbym zeby tryskały energią i eksplozją basu.Potrzebny jest mi amplituner AV żeby był uniwersalny spełniał oczekiwania w stereo jak i KD wiem najlepiej to oddzielnie kupić wzmacniacz stereo i do KD amplit.AV ale pozwolic sobie moge tylko na to co wczesniej wspomniałem,wracając do mojego problemu chciałbym przedstawić upodobania muzyczne moje jak i filmowe.jeżeli chodzi o muzykę to słucham light trance (Paul van Dyk,Paul Oakenfold,Timo Maas) oraz progresiv hous (carl Cox) moje upodobania filmowe to thillery,horrory trzymające w napieciu,jak i sensacyjne.Zastanawiam się cały czas nad czterami modelami:Onkyo TX-SR602,h/k AVR230, Kenwood KRV-9070 z cert THX i nad przepięknym królem basu Pioneer VSX1014 też z cert THX,słyszałem rózne opinie na temat wymienionych przezemnie amplitunerów,wiem najlepiej by było je osobiscie odsłuchać ale wiecie jak to jest zawsze na złość kiedy wybiore się do sklepu lub przedstawiciela sprzętu audio zawsze jakiegos amplitunera brakuje a nawet kilku a sprowadzać przecież nie będę gdyz musiał bym go kupić hehe:) dlatego kieruje problem do was,pomózcie.H/K słyszałem jest ponoć niezastapiony w systemie stereo jak i w sopranach,nie wiem jak by sie sprawdził w kd,Onkyo to spokój wodza ponoć ale w kd jest porównywalny z Yamahą,nie wiem jak z basem sobie radzi bo np.Kenwood ma zmiekczony bas,Pioneer słyszałem że to wulkan dowodzący basem :),chodzi mi o niezliczone funkcje duzo trybów DSP,ten model onkyo co wyzej wymieniłem kosztuje w Polsce ok.2800zł,ten Pioneer VSX1014 w Niemczech jest tańszy o 400 zł co doradzili byscie, Yamaha jest ponoć królem w kd jest to pierwsza marka która stworzyła program niezliczonych funkcji i dajaca nam niezapomniane przezycia w kd tzw:DSP, ponoc tez wyprodukowała pierwszy przetwornik bitowy,jeżeli chodzi o słuchanie muzyki to ponoc staje sie na dłuzszą skale słuchania zbyt mecząca,niewiem co robic prosze jeszcze raz o pomoc licze na Was.Chcę kupić do amplitunera dvd ale to mniejsza z tym poradze sobie.Najgorsze to wybranie zespołu napędowego.Na amplituner maksymalnie moge przeznaczyć 3tys zł,zapomniałem wspomniec że ten wyżej wymieniony przezemnie Pioneer na allegro kosztuje 2800zł warto kupić z allegro,prosze o przemyslane i interesujące rady.Z góry dziekuje i pozdrawiam.Basy z Wami

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.