Skocz do zawartości
IGNORED

Kody do pilota z Yamaha RX-V450

Flawiusz1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie

Jestem dwudniowym posiadaczem amplitunera RX-V450 i mam pewien problem, z kodowaniem pilota do innego sprzętu. Nie potrafię zaprogramować Tv THOMSON (kody z książki nie pasują). Próbowałem na drugim televizorze marki SAMSUNG i jest ok. Proszę o pomoc. Pilot to model RAV302 VC 66030

https://www.audiostereo.pl/topic/16006-kody-do-pilota-z-yamaha-rx-v450/

Pisałem do skośnookich i MAXAUDIO i powiedziano mi, że w tym modelu już nic się nie da zrobić - może w następnym coś poprawią :-(

Jak Uda Ci się jakoś problem obejść to daj znać na maila : [email protected]

pozdrówka

wypróbuj te

0331, 0481, 0531, 0571,

0631, 0651, 0731, 0901,

1241, 1571, 1591, 1791,

1811, 1821, 1891, 1941,

2531,

a czy może ktoś mi podać jakieś do DVD Philipsa. Jakiś wstukałem ale nie wszystkie funkcje działają.

pzdrv

123... test

Slayer, wypisałeś kody które są w instrukcji. Niestety żaden z nich nie działa. Sprawdzałem też kody podane dla takich marek jak Brandt, Ferguson i Saba. W internecie można znaleźć informacje że w innych pilotach uniwersalnych mają one taki sam kod co Thomson 28WN22E. Niestety kody tej trójki również nie pomogły :(

z tymi kodami jest jakoś dziwnie.

Podam dla przykładu że mój brat ma DVD Y S-510 i pilot od mojego ampli (RXV 495) go wogóle nie obsługuje.

Jak narazie mam z pięć różnych pilotów i robi się wesoło jak któregoś nie mogę znaleźć. Ale jak narazie naszczęście ten od Ampli obsługuje wszystko tzn podstawowe funkcje- tylko nie włącza DVD Philipsa (ale go wyłącza i PLAY, STOP i przewija...). A może by tak powstukiwać kody od Denonów, Pioneerów itd. Może tam są podane jakieś świeższe :-). Wkońcu kody to kody... a że od innego ampli to chyba niema różnicy.

pzdrv

123... test

Hej, wpisywałem polecone przez Ciebie kody - :-( nic z tego. Wpisywałem jako trzy i cztero cyfrowe - nic to nie dało. Mam zamiar sprowadzić sobie z niemiec pilot uniwersalny 'KAMELEON" - myślę, że jest w miarę rozsądny.

Nie probuj nawet kodowac yamaszki dio thomsona bo i tak ci sie nie uda, moim zdanie thomson to kawal szmelcu, ja mam osobiscie 450 tke i panorame thomsona 28' i za nic nie da sie zaprogramowac,probowalem chyba wszystkie kody i nic, magia jakas :

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.