Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki amplituner do KEF Q1?

Rafa??G

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Słyszałem jak grają KEF Q1 + Azur 540. Podobało mi się. Niestety nie miałem możliwości posłuchać Q1 z inną elektroniką a chciałbym to połączyć z czymś na poziomie (cenowym + wszechstronność): H/K 230, Denon 2105, Yamaha 650 (Azur jest troszkę za kosztowny). Denona widziałem w MediaMarkt - podobał mi się wygląd + obsługa ale nie słyszałem jak gra (reszty zresztą też nie słyszałem). Chciałbym aby muzyka sączyła się przez cały dzień w tle podczas przebywania w domu + raz/dwa razy w tygodniu oglądnośc film na DVD (dlatego rozważam dokupienie KEF Q6c + Qcompact).

Czy warto myśleć o KEF Q6c i Qcompact - nie mam możliwości ich usłyszenia?

Proszę o pomoc z czym warto posłuchać Q1 aby utrzymać klimat Azura? Może jednak nie ma alternatywy?

https://www.audiostereo.pl/topic/16047-jaki-amplituner-do-kef-q1/

ja miałem je z Yamaha 640 i było niezle.Ale z Azurem napewno było by duzo lepiej i trudno bedzie znalesc cos tanszego a tak dobrego brzmieniowo.Q1 jak na swoja niska cene sa dosc wymagajace od elektroniki i jak podepniesz je pod super wzmak czy tez ampli ale z tych juz duzo drozszych niz te podane przez Ciebie to wtedy mozna usłyszec na co je stac.Wiec składaj na Azurka bo szkoda takich kolumn do taniego ampla.

Słyszałem Q1 z 1804 Denona i grało powiedzmy tak sobie (jak na ten przedział cenowy) brakowało im basu (pomogło włączenie suba ale chyba nie o to chodzi) a góra była jakby przytłumiona z innymi amplami nie słyszałem, natomiast sądze że może to zagrac z Yamahą ale wyższy model np. 1500 - Q1 grają dość ciepło i mają łagodną górę moim zdaniem (choc był to wynik bardzo pobieżnego odsłuchu) z Denonem raczej nie, z HK230 też raczej nie (tu polecam B&W lub JBL).

Ogólnie mozna powiedziec ze wiekszosc ampli z przedziału 2500zł-3000zł maja bas płytki i mało dynamiczny,tak jakby okrojony.Jak miałem y640 to bas był,ale taki niesmiały,niewyrazny,bez konturów itd(chociaz opinia jest ze yamaha ma podbity bas) a jak podłączyłem obecnie posiadany wzmacniacz,nie te kolumny!!bas dynamit,ogólnie kolumny zrobiły sie 2 razy wieksze,dynamika tego basu,rytm,konturowosc i kontrola,no trzeba było by to samemu posłuchac.No i nie samym basem człowek zyje,przynajmniej ja:)Tak wiec tak jest jak sie podłączy pod ampli KD przyzwoite kolumny i słucha w stereo:).No ale jesli ktos chce tak bardzo amplituner,to juz w takim wypadku polecam tego CA,pieniadze napewno beda lepiej zainwestowane.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.