Skocz do zawartości
IGNORED

Dali Concept 6, KEF Q4 czy Warfedale 9.5

jack_bond

Rekomendowane odpowiedzi

Dodam jeszcze, że na Dali jest promocja za zestaw DALI Concept 6 + 1 + Center ok 2.5 tys. to chyba atrakcyjna cena?

Niestety nie mam możliwości posłuchania tych zestawów , może ktoś miał to szczęście?

Pomóżcie!!!

Hej! Nie wiem jak KEFy, ale miałem dzisiaj (tfu, wczoraj) przyjemność odsłuchu Denona 1905 oraz Yamahy 550 z Dali Concept 6 oraz Wharfedale'ami 9.5 :-) i muszę przyznać, że obydwa zestawy kolumn grały naprawdę fajnie... ale z Denonem. Słuchałem jeszcze Celestionów (nie pamiętam jakich - cena 1700 za parę) i wypadły dużo gorzej. Ale do rzeczy: najbardziej odpowiadało mi brzmienie Wharfedale'i z Denonem, porządny bas, szczegółowość, naturalna średnica i piękna przestrzeń. Dali z Denonem też grały dobrze, największa różnica w porównaniu z Wharfedale'ami to mniej basu (kwestia tego co się komu podoba), tworzona scena (przestrzeń) była też trochę mniejsza.

Teraz dodam, że po przełączeniu na Yamahe wszystko czym się zachwycałem przy Denonie przepadło... Basu było jak dla mnie za dużo, scena muzyczna skurczyła się i wtopiła między kolumny, wokale nie były już tak przestrzennie rozróżnialne i w ogóle kicha.

Chyba zdecyduje się na Denona 1905 i Wharfedale 9.5. Mam jedynie dylemat, które DVD kupić, 1710 czy 1910.

Na koniec podkreślam, że są to moje subiektywne odczucia (chociaż byłem na odsłuchu ze szwagrem i jego wrażenia były podobne) i tak czy inaczej namawiam do tego by samemu przekonać się co jak gra.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.