Skocz do zawartości
IGNORED

Kino domowe SONY???? Co wy na to??

Ragless

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć:)

Słyszał ktoś o kinie domowym sony HTP - 3550? < Odtwarzacz DVD DVP - NS 585P/S Szkoda że DVD sony DVP - NS 585P/S nie odtwarza divx - bo by sie przydało:( > +

+

Głośniki nawet fajnie wyglądają no ale czy ktoś słyszał jak grają bo to w końcu głośniki bez subwoofera no ale złyszałem że kolumny przednie pełnowymiarowe z bassrefleksem co daje podobny efekt:/ ? Bo pewien hipermarket wystawił ten zestawik za 1770 zł czy warto kupić czy nawet za taką kase nie watro zwracać na to uwagi bo to bubel? Czy dołożyć < max. 1300 zł> i kupić coś pożądniejszego? no ale co za taką kase < 3000z> ? Może Yamaha, Pioneer??

Błagam napiszcie swoją opinie!!!

Pozdrawiam:))))

https://www.audiostereo.pl/topic/16139-kino-domowe-sony-co-wy-na-to/

Nie kupuj Sony bo to nie gra !

tego wynalazku nie miałem okazji słuchać ale wszystko z tej firmy co słyszałem to była porażka a słuchałem nawet dość drogiego ampla z serii QS - znajomy kupił bo jest jak mówi przywiązany do marki :) w kinie nawet ujdzie, ale przy muzyce całkowita porażka.

A kolumny Sony ? sa jeszcze gorsze niż elektronika.

Jedyne Sony które grają to seria ES ale to zupełnie inna (cenowa) bajka.

Kup lepiej na Allegro jakiegoś taniego ampla Yamahy albo Denona do tego DVD (Yamaha, Pioneer, Samsung), głośniki KODA albo Wharfdale Cristal (zależy które brzmienie ci bardziej spasuje) i jak na początek będziesz zadowolony...

Moze byc problem ze zmieszczeniem się w cenie ale zawsze zostaje jako tania alternatya jakiś kompletny zestaw KODY z amplitunerem (bedzie gorzej ale na pewno lepiej niż z tanim SONY).

Nie kupuj Sony bo to nie gra !

tego wynalazku nie miałem okazji słuchać ale wszystko z tej firmy co słyszałem to była porażka a słuchałem nawet dość drogiego ampla z serii QS - znajomy kupił bo jest jak mówi przywiązany do marki :) w kinie nawet ujdzie, ale przy muzyce całkowita porażka.

A kolumny Sony ? sa jeszcze gorsze niż elektronika.

Jedyne Sony które grają to seria ES ale to zupełnie inna (cenowa) bajka.

Kup lepiej na Allegro jakiegoś taniego ampla Yamahy albo Denona do tego DVD (Yamaha, Pioneer, Samsung), głośniki KODA albo Wharfdale Cristal (zależy które brzmienie ci bardziej spasuje) i jak na początek będziesz zadowolony...

Moze byc problem ze zmieszczeniem się w cenie ale zawsze zostaje jako tania alternatya jakiś kompletny zestaw KODY z amplitunerem (bedzie gorzej ale na pewno lepiej niż z tanim SONY).

Testowałem ostatnio nowy wzmacniacz Sony TA-FE370 i wypadł mi naprawdę cieniutko, ku mojemu ździwieniu bardziej wyrazisty dźwięk miał zestaw kina domowego Sony( naprawdę dobra góra co w KD jest raczej żadkie). Mankamentem dla mnie był jedynie brak dynamiki, no ale słyszałem je na Fenixach, troszkę im jeszcze brakuje do Mistrali.

>Moze byc problem ze zmieszczeniem się w cenie ale zawsze zostaje jako tania alternatya jakiś

>kompletny zestaw KODY z amplitunerem (bedzie gorzej ale na pewno lepiej niż z tanim SONY).

daleki bylbym od tego typu wnioskow. niekoniecznie zestaw kody do 3000zl bedzie gorszy od jakiegos taniego zestawu yamahy lub denona. budzetowka jest przedzialem, w ktorym nie ma jakiejs przepasci pomiedzy danymi modelami ampli. wszystkie sa na podobnym poziomie, a wybor pada na podstawie wlasnych preferencji.

Sony slaby w kinie domowym. Mialem STR-DB940 i w kinie byl conajmniej dobry. Super dynamika i wykop swistal i gwizdal az milo. Surroundy chodzily rewelacyjnie. Wykop soniak mial niemilosierny. regulacje wszystkich zakresow czestotliwosci we wszystkich kanalach. Rewelacja. Ale niestety cholerne szumy i troche malo szczegolowy. Z jednym sie zgadzam. Totalnie denne stereo az draznilo uszy. No i co musialem go sprzedac. Przeskoczylem na RXV800 i jest super pod kazdym wzgledem

Nikt nie unika Marantza bo to dobre amplirynery.

Czy lepszy od Yamahy, tego bym nie powiedział.Wszystko zależy od modelu.

Prawdziwa Yamaha zaczyna się od modeli 1200, a RXV 1300 jest chyba topem klasy średniej wsród Yamah i nie tylko, znacznie lepszym od jego następców 1400 i 1500, które wyposażono w nikomu nie potrzebne bzdety.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.