Skocz do zawartości
IGNORED

2 fronty z Denonem

Salata

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Na poczatek ampli + 2 fronty. Jako amplituner wybralem Denon AVR-1905. Mam problem z doborem frontów. Po dlugim poszukiwaniu doszedlem do wniosku, ze lepiej na razie kupic 2 fronty. Docelowo ma być 5.1.

Sprzet gralby w pomieszczeniu okolo 18m^2. Slucham/ogladam tak w stosunku 50/50. Nie plauje kupowania osobnego wzmacniacza stereo do muzyki. Nie wiem tez kiedy kupie reszte zestawu do KD, moze w przyszlym roku. Z muzyki slucham rocka we wszelkich postaciach, troche elektronicznej oraz klasycznej.

Zalezy mi raczej cieplym, dynamicznym brzmieniu z dobrym basem. Nie chce kupowac od razu sub-woofera.

Co do kolumn zastanawiam sie nad:

1. Mission m34,

2. Mission m33,

3. Dali 6006,

4. B&W 603S3.

Nie wiem czy nie okaza sie za duze do tego pomieszczenia. Chcialbym uslyszec Wasze opinie o tych frontach. Moze polecicie cos innego (Wazny jest kolor: wiśnia lub czeresnia).

Jakie okablowanie polecacie do tego zestawu. Zastanawiam się nad Monitor Atmos Air 195 Silver.

Prosze o opinie i wskazowki.

Pozdrawiam.

Salata

https://www.audiostereo.pl/topic/16171-2-fronty-z-denonem/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.