Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie głośniki kupić do Marantza PM-60?

beh21

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam sprzęt: Marantz PM-60 z cd marantz 67-mkII. Planuje zakup głośników. Budzet - do 4 tys.

Mam małe doświadczenie w sprzęcie i chcialem sie poradzic bardziej doświadczonych użytkowników.

Chetnie tez kupie sprzet z drugiej reki. Na allegro

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

oferowane sa aktualnie B&W P6. Myslicie ze tworzyly by dobry zestaw z moim sprzetem ??

Moj pokoj ma z 28 metrow ale mysle ze niedlugo przeniose sie na 15 m:)

Czy kupienie kolumn podstawkowych wchodzi w gre ? Mysle o czyms co jako tako bedzie sie spisywac

w 28 metrach a bardzo dobrze w 15 metrach. Prosze o opinie !

Ukryta Zawartość

Myślę, że powinieneś się zdeklarować w jakim pomieszczeniu mają grać docelowo.Na 15m wystarczą stosunkowo małe skrzynki, natomiast na 28m trzeba sie rozejrzeć w monitorach większej pojemności albo uderzyć od razu w podłogówki.Nie doradze ci nic konkretnego, masz dużo możliwości patrząc na budżet jaki chcesz przeznaczyć na zakup.Pozdr.

Mysle ze jeszcze przez dwa lata bede mieszkac z rodzicami w domu. Czyli pokoj jest 28 metrowy.

Myslicie ze do sprzetu jaki mam B&W P6 bedzie dopowiednie? Jakie głośniki powinienem jeszcze rozwazyc?

Co sądzicie o

B&W CDM 1 -

Ukryta Zawartość

Avance Epsilon 930 -

Ukryta Zawartość

Avance Dana 501 -

Ukryta Zawartość

B&W 603 S3 -

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Na swoją liste koniecznie dopisz te monitory

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) oczywiście zakładając ze przeprowadzisz sie do tych 15 m kw (bo do 28 to wiekszość monitorów jest za mała). Przy twoim budrzecie to jeszcze zostanie ci sporo kasy na kupienie jakiegoś brdziej akuratnego wzmacniacza. U mnie te głośniki grały z Marantzem PM 80 i taki duet naprawde sie sprawdzał. Pm 60 nie znam także trudno jest mi coś powiedzieć jak będzie współpracował z Quadralami chociaż nie wydaje mi się żeby było źle.

Ukryta Zawartość

Beh21

Ostatnio miałem dużą przyjemność słuchać naprawdę fajnych monitorków w połączeniu z elektronika Marantza choć były to wyższe ( i strsze) modele ( PM64II i CD80) .

Kolumny te to Argosy Gamma - moje wrażenia znajdziesz w Opiniach . Zalety to : głęboka i szeroka stereofonia i barwy . Konstruktorzy mówia że obudowa zamknięta jest mniej krytyczna na pomieszczenie niz bas-reflex- łatwiej ustawić !! . Więc myslę że i 15 i 25 może być w miarę OK. Zresztą możesz przekonać się sam- Argos organizuje odsłuchy w domu u klienta . Już kilku Forumowiczów korzystalo z tej mozliwości i podzieliło się swoimi wrażeniami z odsłuchów w swoich domach . Spróbuj zresztą sam. Skontaktuj się z nimi - naprawdę fajni ludzie.

Kończę tą "wazelinę " bo i tak zaraz mnie tu zjadą i wyzwą od agencji reklamowej :-)

pzdr!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.