Skocz do zawartości
IGNORED

KODA czy warto kupic ta firme????

kobow

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem ze ten temat pewno juz byl walkowany ale prosze pomoc,mam pokoj 23 m2 lubie posluchac glosnego rocka(jak zona wyjdzie po zakupy) a dvd stawiam na drugim miejscu.

Napalilem sie na ten sprzet bo ladnie wyglada i wogole tak dobrze pisza w gazetach.

Jestem zainteresowany amplitunerem av 505 ma 6.1 100 vat i do tego jakis zestaw glosnikow w cenie 1200 1300 zl.

czy moze cos innego polecacie z ampitunerow do 1300 zl.

pozdrawiam i prosze o bezinteresowna pomoc w wyborze.

h.kobow

https://www.audiostereo.pl/topic/16306-koda-czy-warto-kupic-ta-firme/

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

kup ten ampli

moim zdaniem będziesz bardziej zadowolony niż z ampli KODY

a co do głośników Kody to opinie są różne

Ukryta Zawartość

>

Ukryta Zawartość

>kup ten ampli

>moim zdaniem będziesz bardziej zadowolony niż z ampli KODY

>a co do głośników Kody to opinie są różne

hmm...bardziej zadowolony, ale pod jakim wzgledem? jesli chodzi o wyposazenie, bajery itp. to z pewnością tak, te multum DSP. ale jesli chodzi o dzwiek to zalezy, kto co lubi. zwaz og0r, ze brzmienie Kody i Yamahy to dwa rozne brzmienia.

Ukryta Zawartość

Zgadza się. Ostatnio Yamaha od serii 450 uchodzi za sprzęt niemal audiofilski. Yamachłony atakują z każdej strony jaki to ich sprzęt jest super i w ogóle inni producenci są do bani. Dlatego moim zdaniem warto przyjrzeć się tej Kodzie. Mnogość efektów DSP i tak prędzej czy pózniej idzie do ''kosza''.

Sam niedawno testowałem Yamahę 450 i stwierdzam że ten ampli niczym się nie rożni od konkurencji w tej kategorii cenowej.

Zresztą najlepiej samemu posłuchać , chociażby włączyć i szybka decyzja. Bo jak już pisałem w tej kategorii cenowej zasadniczych różnic nie będzie.

Pozdrawiam.

Dlaczego Yamaha jest taka dobra, bo jest najczesciej posiadanym przez nas budzetowym sprzetem w domu. Jak wiekszosc innych firm Yamaha to rowniez masowka i nie mozna w podobnym przedziale cenowym zrobic sprzetu lepszego o iles tam klas - jak to niektorzy twierdza. Ale jak jeden z drugim przeczyta taki test w Hi-Fi i Muzyka, ze ampli Yamahy np. 630 ma dzwiek stereo hi-end to co mu pozostaje? nic, tylko isc kupic Yamahe. I wten sposób rodza sie mity.

Chciałbym jeszcze dodac, ze nie mam jakichs uprzedzen do sprzetu Yamahy, to bardzo dobra firma i robi dobre klocki. Tylko, ze czasami wlasciciele tych budzetowych Yamah traktuja je jako szczyt mozliwosci, traktuja je jako cos, co rowna sie kategoriom absolutnym. I to jest przerazajace, a zarazem zenujace.

hihi

fajny temat: "KODA czy warto kupic ta firme????" - Czyżby nowy polski inwestor jest nią zaintersowany i chce ją wykupić? :-D

jeżeli chodzi o produkty kody, to całkiem fajne są ich amplitunery jak na swój przedział cenowy, tylko grają troszkę jaskrawym dzwiękiem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.