Skocz do zawartości
IGNORED

Component 10m do projektora Panasonic

Daniella

Rekomendowane odpowiedzi

Przeglądałam wcześniejsze wpisy dotyczące kabli componentowych ale nie znalazłam odpowiedzi.Dotychczas do mojego projektora mam podłączone dvd około 10 m zwykłym kabelkiem trzyżyłowym.Uzyskany obraz ma lekkie odbicia widoczne szczególnie na jasnych kontrastujących powierzchniach.Domyślam się że powodem takiego efektu jest mój marny kabelek.Proszę podajcie jaki kabelek mam sobie kupić i ewentualnie gdzie by uzyskać optymalnej jakości obraz.Potrzebuje dwóch takich kabelków jeden dł. ok.10m (ampli do projektora) oraz kabelek o dł. ok.1m (dvd do ampli).Podajcie jakieś gotowce nie kosztujące majątku bo do samoróbek nie mam zdolności.

https://www.audiostereo.pl/topic/16399-component-10m-do-projektora-panasonic/

Do połączenia mojego INFOCUS’a z dvd Panasonic’a użyłem 3 sztuk kabla jak na aukcji poniżej:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W moim przypadku kable mają 15 metrów, a mimo to nie zaobserwowałem żadnych zakłóceń, start koloru, odbić, cieni.

Próba z kablem S-Video zakończyła się fatalnie. Obraz „sypiący się”, czarno biały.

Nie pamiętam już czy u tego sprzedającego dokonałem zakupu ale był to kabel tego typu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"obraz ma lekkie odbicia widoczne szczególnie na jasnych kontrastujących powierzchniach"

To samo mam w projektorze Benq6100 urzywam kabla vgavga . Jest to chyba normalne w projektorach. Mozna usunac ten problem urzywajac trybu (w moim przypadku Video lub VIVID) jednak obraz nie jest tak trojwymiarowy jak z tymi odbiciami. Probowalem zmiejszyv kontrast jednak to tez nie pomaga. Obraz wowczas sie robi plaski i mniej naturalny. Nie wiem czy pomoze usunac ten problem kabel typu COMPONENTVGA . Zastanawiam sie czy tak samo jest w projektorach LCD .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.