Skocz do zawartości
IGNORED

TIDAL zacina się

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, Ajothe napisał:

Chyba masz jakąś specjalną ofertę 😂

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

5 minut temu, GarbataPoczwara napisał:

Jak bym nie mnożył wychodzi mi 360

Ukryta Zawartość

To masz ch....wą subskrypcję .U mnie jest 9 groszy więcej (21,99zł) niż mnożyłem co w sumie wychodzi 263,88gr rocznie.

Normalnie Tidal Individual w nalepszej wersji kosztuje 21,99zł.

Ukryta Zawartość

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

3 minuty temu, treinerek napisał:

To masz ch....wą subskrypcję

Właściwie to nie mam bo wywaliłem Tidala bo mi okrutnie ciął jeszcze na okresie próbnym.

Edytowane przez GarbataPoczwara
Teraz, GarbataPoczwara napisał:

Właściwie to nie mam bo wywaliłem Tidala bo mi okrutnie ciął.

To pewnie inne rzeczy masz ch....we że ci tak ciął. 

U mnie na wszystkim(fon,komp czy streamer) śmiga bez cięcia i zawieszeń.

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

9 minut temu, GarbataPoczwara napisał:

Wszystko mam ch…we, a mimo to Deezer nie wybrzydza 

Cieszę się , że Deezer ci pasuje.

Ja nie miałem, nie mam i nie będę miał Deezera , bo mi do niczego nie jest potrzebny.

Pasuje mi najbardziej ze wszystkich które testowałem. Ma natywne wsparcie w moode więc działa mi na malinie, odtwarza bezstratnie w bardzo dobrej jakości i przede wszystkim nie zacina się co chwilę jak Tidal.

1 godzinę temu, EmilioE napisał:

Ja jestem fanem Deezera od kilku lat. Działa jak wściekły, roczny abonament 200 zł, wszystko jest. Szkoda, że nie wszystkie streamery mają go w obsłudze. Ale coraz więcej!

Mój dziadek Onkyo ma od początku Deezer. 

48 minut temu, GarbataPoczwara napisał:

Za Tidala wychodzi 360zł rocznie

Ja mam po dychu miesięcznie więc bardzo tanio i chyba tylko to go ratuje. 

Edit. Zapomniałem że chyba teraz juz jest z 7zl.

Edytowane przez rafal735r

?👈

2 minuty temu, rafal735r napisał:

To teraz już rozumiem dlaczego nie za bardzo chcesz się rozstać 🙂

5 minut temu, GarbataPoczwara napisał:

To teraz już rozumiem dlaczego nie za bardzo chcesz się rozstać 🙂

Ogólnie to włączam Tidal raz w tygodniu, jak teraz. Ale jak już go włączę to dobrze żeby działał. 

?👈

2 godziny temu, EmilioE napisał:

Ja jestem fanem Deezera od kilku lat. Działa jak wściekły, roczny abonament 200 zł, wszystko jest. Szkoda, że nie wszystkie streamery mają go w obsłudze. Ale coraz więcej!

Garmin ma Deezer, ale nie wyprodukował jeszcze streamera 🤭

31 minut temu, treinerek napisał:

Panowie to temat o Tidalu, a nie o Deezer.

oj, daj trochę chłopakom popucować  spacerowego dizerka 😉

A ja odkopałem wczoraj kultowy, legendarny i ponadczasowy Chromecast Audio. Słucham go już kilka godzin i zero cięcia, buforowania na Tidalu. Owszem, trochę laguje z okładkami podczas przełączania utworów, ale przewijanie czy szybkie przełączanie nie sprawia, że udławi się i kółeczko kręci się 20 sekund. Już nie chce mi się opisywać, że granie okazało się bardzo muzykalne i pachnie jakby winylem. Sam  nie wiem, czemu zakopałem go głęboko w szufladzie. Ma swoje małe grzeszki, ale na pewno dużo bardziej podoba mi się niż Wiim (cały czas rozmawiamy jako transport) spośród tanich streamerów. Ale nie o tym ten temat. Tak czy siak, Chromecast daje sobie radę z Tajdalem.

Edytowane przez Wito76

Mi akurat brzmienie Deezer się nie podobało. 

4 godziny temu, rafal735r napisał:

Edit. Zapomniałem że chyba teraz juz jest z 7zl.

Jak dobrze ogarniesz to jeszcze niedawno było 5zł/rok.

.

Chromecast Audio nie gra gapless, nie obsługuje 5GHz i jego możliwości kończą się 24/96. Poza tym robi co do niego należy. U mnie został zastąpiony komputerem z Daphile, który pliki lokalne jak i Tidal gra gapless a tego najbardziej mi brakowało. Słuchając na Chromecast Audio np. Laurie Anderson "Amelia" szału można było dostać.

13 minut temu, przmor napisał:

Poza tym robi co do niego należy.

O to to. Pewnie jak u Ciebie, to mój pierwszy streamer jaki sobie kupiłem, bodajże w 2019r i dziś wciąż broni się. Owszem, jak pisałem wcześniej, ma swoje grzeszki typu gapless, ale na pewno nikomu go nie dam czy sprzedam. Z tydzień przynajmniej będzie pełnił honory gospodarza domu a potem zobaczy się 🙂.

P.S.

Słucham właśnie płytę Rolling Stones w jakości Max i na jednym utworze na takie pół sekundy ze 3 razy się przyciął. Hmmm.

Edytowane przez Wito76
9 minut temu, Wito76 napisał:

O to to. Pewnie jak u Ciebie, to mój pierwszy streamer jaki sobie kupiłem, bodajże w 2019r i dziś wciąż broni się. Owszem, jak pisałem wcześniej, ma swoje grzeszki typu gapless, ale na pewno nikomu go nie dam czy sprzedam. Z tydzień przynajmniej będzie pełnił honory gospodarza domu a potem zobaczy się 🙂

ja prld, ale czad 🤭

i chromszajsik pokazał co potrafi 🤣

włóż na kolejne 6 lat do szuflady 🤗

w Lidl będzie promka na browce 8+8 gratis, może wystarczy 🤔

Edytowane przez Zbi_Rek

Dla mnie to sprzęt trochę sentymentalny, ale zaskakująco dobrze mi zagrał. Nie grał jeszcze w duecie z obecnym DACiem i ku mojemu zaskoczeniu świetnie się zgrali. A te browce, szajsik i tego typu tandetne gwiazdorzenie... bez komentarza.

20 minut temu, Wito76 napisał:

Dla mnie to sprzęt trochę sentymentalny, ale zaskakująco dobrze mi zagrał. Nie grał jeszcze w duecie z obecnym DACiem i ku mojemu zaskoczeniu świetnie się zgrali. A te browce, szajsik i tego typu tandetne gwiazdorzenie... bez komentarza.

jakie gwiazdorzenie, wyluzuj ? To tylko szydera nie do opanowania po czytaniu kolejnego rozpływania się nad czymś g...o wartym, bo piszący jest w jego posiadaniu. I za chwilę edit "przycina" 🤭🤣

Tanie streamery nie mają dobrych DAC, ale to nie dyskwalifikuje ich jeśli cyfrę wyprowadzi się do zewnętrznego DACa. W audio najważniejsza jest synergia, a nie jakość bezwzględna sama w sobie 🙂

3 minuty temu, paww napisał:

Tanie streamery nie mają dobrych DAC, ale to nie dyskwalifikuje ich jeśli cyfrę wyprowadzi się do zewnętrznego DACa. W audio najważniejsza jest synergia, a nie jakość bezwzględna sama w sobie 🙂

tanizna by chi fi dyskwalifikuje się sama na każdym poziomie

1 minutę temu, Zbi_Rek napisał:

tanizna by chi fi dyskwalifikuje się sama na każdym poziomie

Może masz rację, chociaż ja tam między tańszym a droższym, chińskim, japońskim, nie słyszę jakichś wielkich różnic. Jedynie zauważyłem że jak jest DAC podwójny na lewy i prawy kanał, to jest wtedy trochę lepiej, ale bez szału.

8 godzin temu, Wito76 napisał:

Słucham właśnie płytę Rolling Stones w jakości Max i na jednym utworze na takie pół sekundy ze 3 razy się przyciął. Hmmm.

Bo to nie jest zależne od sprzętu. Cały czas powtarzam. Być może podałem rozwiązanie na screenie, ale ja nie wiem, o co tam chodzi.

Sprawa wygląda na prostą, jakby się tym zainteresować. Mi się nie chce i nie mam potrzeby. 

Edytowane przez J4Z

.

Chromszajsik, tanizna, gówno warty, wart 8 browców w Lidlu. Napisałem zdanie o gwiazdorzeniu, by wywołać refleksję, ale widzę, że kolega a'la gruby Cygan ze złotym łańcuchem dalej leci z wyniosłym tonem i szyderczymi emotkami. Wszyscy wiemy, że to sprzęt który pod koniec sprzedaży kosztował całe 125zł i napisano już o nim chyba wszystko. W kwestii jakość grania/cena jest wybitny w świecie audio. Wczoraj podpięty do lampowego DACa stworzył naprawdę mega fajną synergię. Pewną taką miękkość, takie analogowe brzmienie, bez ziarnistości, metaliczności i zarazem utraty detaliczności. Zaczął się trochę wysypywać na jakości Max, ale póki grał 44/16 wszystko było płynnie bez zacinek. I gdyby to był mój jedyny streamer, a nie trzeci w domu, to byłoby mi zwyczajnie mega przykro, że ktoś tak arogancko i bezczelnie robi sobie szyderę z mojego stanu posiadania.

53 minuty temu, Wito76 napisał:

Chromszajsik, tanizna, gówno warty, wart 8 browców w Lidlu. Napisałem zdanie o gwiazdorzeniu, by wywołać refleksję, ale widzę, że kolega a'la gruby Cygan ze złotym łańcuchem dalej leci z wyniosłym tonem i szyderczymi emotkami. Wszyscy wiemy, że to sprzęt który pod koniec sprzedaży kosztował całe 125zł i napisano już o nim chyba wszystko. W kwestii jakość grania/cena jest wybitny w świecie audio. Wczoraj podpięty do lampowego DACa stworzył naprawdę mega fajną synergię. Pewną taką miękkość, takie analogowe brzmienie, bez ziarnistości, metaliczności i zarazem utraty detaliczności. Zaczął się trochę wysypywać na jakości Max, ale póki grał 44/16 wszystko było płynnie bez zacinek. I gdyby to był mój jedyny streamer, a nie trzeci w domu, to byłoby mi zwyczajnie mega przykro, że ktoś tak arogancko i bezczelnie robi sobie szyderę z mojego stanu posiadania.

3maj się faktów, 8+8=16

trzy streamer'y w domu i przywołujesz tylko romskie stereotypy ? Jak nic, to co najmniej bogactwo przedstawicieli gangsta rap 🤭

miłego poniedziałku 😉

23 godziny temu, Zbi_Rek napisał:

To tylko szydera nie do opanowania po czytaniu kolejnego rozpływania się nad czymś g...o wartym,

Bzdury piszesz. Od lat mam CA jako punkt odniesienia do każdego jednego transportu. Bo gra po prostu dobrze. Jest gęsto I ma nasycenie dźwięku którego próżno szukać w 90 procentach klocków które się u mnie przewinęły... 

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

15 minut temu, marcinmarcin napisał:

Bzdury piszesz. Od lat mam CA jako punkt odniesienia do każdego jednego transportu. Bo gra po prostu dobrze. Jest gęsto I ma nasycenie dźwięku którego próżno szukać w 90 procentach klocków które się u mnie przewinęły... 

Też mam od 10 lat 851N i od tygodnia EXN100 więc najwyraźniej coś nie tak zinterpretowałeś teks. Szydera była skierowana w stronę chi fi 😏

Edytowane przez Zbi_Rek
3 minuty temu, Zbi_Rek napisał:

Też mam od 10 lat 851N i od tygodnia EXN100 więc najwyraźniej coś nie tak zinterpretowałeś tekst 😏

CA to tez chromecast audio a nie kambodża 😛 

Edytowane przez marcinmarcin

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

6 minut temu, marcinmarcin napisał:

CA to chromecast audio a nie kambodża 😛 

Ups 🤭

ok, też nie mam nic do ca, tylko do spontanicznej epickości nt. ca odnalezionego w szufladzie. 

Tak, że niezrozumienie kierunku szydery aktualne 🤭

ca 4szt. kupiłem daaaawno temu, chyba w mp3 jako podkładki, bo były tańsze 🤣

Edytowane przez Zbi_Rek
  • Pokaż nowe odpowiedzi