Skocz do zawartości
IGNORED

Kombinacja norweska: Denon plus Bowers

pol32

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Pozbyłem się swego zestawu kina (Y450 plus tanie KODY) i szukam dalej. Na konkurencyjnym forum sporo osób ma pozytywne wrażenia z połączenia ampli Denona z B&W serii S3. Podobno trudna do uzyskania kombinacja w sklepach bo obydwie firmy mają innych disti. Raczej nie mam szans na odsłuch. Jak to może brzmieć, raczej wszyscy mówią o cieplejszych kolumnach do Denona: Wafle, Gale. Wiele kaski nie dostałem za swoje kino i teraz nie popełnię błędu: od razu cały zestaw, najpierw ampli i lepsze fronty, po jakimś czasie reszta.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/16453-kombinacja-norweska-denon-plus-bowers/

Witam po raz wtóry

Na prawdę nikt nie słuchał tej kombinacji, w wyszukiwarce nic nie znalazłem, niemozliwe że nikt tego nie zna przecież jeden z najpopularniejszych ampli i głośników?

Ha sam sobie odpowiem.

Słuchałem 2105 plus 602S3, Denon chyba gra środkiem (takie mam odczucia a niestety nie mam audiofilskich uszu) i z wyostrzona górą Bowersów grało to dość dobrze. Pomieszczenie to była niewielka profesjonalna salka odsłuchowa więc pewnie tam wszystko by zagrało dobrze. Jako że salka była niewielka basu było dość.

Słuchałem już Conceptów6 Dali i teraz bowersów i wszystko fajnie brzmi ale jakby czegoś brakowało tylko nie wiem czego. No i mam zagwozdkę.

Jeszcze zostały chyba tylko Northridge JBL reszta albo zupełna budżetówka albo poza zasięgiem.

Pozdrawiam

Ponieważ ostatnio bardzo namiętnie interesuje sie sprzetem audio tak wiec mialem okazje (nawet kilkugodzinną ) posłychac Denona na komunach dali concept 6 (na takie kolumny sie zdecydowalem).

Konkluzja jest taka.

Denon tak ale jezeli chodzi o muzyka gdzie delektujemy sie brzmieniem instrumentów i pełnią przekazu. Natomiast w moim oczach jezeli chodzi o dynamike to na pewno nie Denon. Pewnie wiele osób sie ze mna nie zgodzi ale takie sa moje odczucia. Sluchalem na tych samych kolumnach H/K 230 i Yamahe 650 i powiem szczerze ze brzmialo to znacznie lepiej* (DYNAMICZNIEJ CHOCIAŻ BARDZIEJ WĄSKO) .

Teraz powstal jescze jeden problem czy H/K czy Yamaha.

A to juz chyba zalezy tylko od indywidulanych wrazen. Ja chyba zdecyduje sie na Yamahe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.