Skocz do zawartości
IGNORED

sluchawki philpis hp 890 gdzie kupic

tdrozd

Rekomendowane odpowiedzi

>nie wiem co wy z nimi robicie ze sie tak rozpadaja ?

hm...

- ja słucham 2-3 godziny dziennie,

- mam dużą głowę...

więcej grzechów nie pamiętam.

p.s. Czajnik wciąż działa ;-)

[obrazekLUKASZ-279353_1.jpg] [obrazekLUKASZ-279353_2.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-5559-100009138 1170265652_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

mnie też pękły 890. Oddałem do serwisu w MM i wymienili mi te elementy trachnięte na nowe. A wy wciąż narzekacie i narzekacie na MM! Dla mnie wadą 890 jest to że nawet przy małym natężeniu dźwięku wszystko słychać na zewnątrz. A pozatym strasznie treszczą, nawet przy minimalnym ruchu głowy. Za to śpi się w nich naprawdę bardzo wygodnie!

> a Mercedesy teżsię psują

To prawda - w Sennheiserach 570 poszedł mi "kabel". Tzn. złamał się przewód wewnątrz. Rozciąłem ten kabel i mu się przyjrzałem - "jakość" tego kabla jest porównywalna z "jakością" plastikowych fragmentów Philipsów. Poszczególne żyły nie są odizolowane tworzywem, a jedynie pomalowane nieprzewodzącą farbą. Oczywiście żyły są nieekranowane.

Na plus Sennheiserów trzeba zapisać że kabel można dokupić.

Na minus, że cena kabla to mniej więcej 50% Philipsów HP890 [coś koło 100 zł ;-)))].

To także jest wada fabryczna. Kabel łamie się przy wtyczce. Połamał się nie tylko mnie. Wystawiano na allegro - "całe dobre" 570 - ale bez kabla.

Mimo wszystko HD570 polecam, bo są wyjątkowo wygodne. Bardziej wygodne nawet, -od HD580/600 - choć oczywiście ustępują im dźwiękiem.

Jak będę miał okazje to HP1000 posłucham - mam nadzieje że się nie zagotuje.

re: pogiel

Te Philipsy połamały mi się po gwarancji. Wytrzymały jakieś 1,5 roku, może 2 lata.

Co do spania w HP890 - raczej sobie nie wyobrażam. Jakość dźwięku jest sprawą gustu, ale wygoda!? Różnica między HP890 a HD570 jest kolosalna. Jeśli komuś HP890 wydają się wygodne to pewnie nawet by nie zauważył, że ma HD570 na głowie ;-)))

a Sennheisery [570 czy 580] - są otwarte i jeszcze bardziej je słychać na zewnątrz niż HP890 - mi to akurat nie przeszkadza.

• 1 miesiąc później...
  • 4 miesiące później...

Witam!

Również chciałbym zakupić słuchawki Philips HP 890, ale chyba spóźniłem się kilka miesięcy :/ Nic nie byłem w stanie wygooglać, na Allegro ani ebay też nie ma. Jeżeli ktoś zna sklep gdzie je jeszcze sprzedają to byłbym serdecznie wdzięczny za namiary.

Nie znam się na sprzęcie hi-fi, chciałbym po prostu kupić w miarę dobre słuchawki do muzyki z laptopa (audigy2), a jeśli nie HP890 to zapewne pozostaną tylko 2x droższe Sennheiser HD555 albo Philips HP1000 (mam wątpliwości co do droższych bo zapewne się będą marnować z takim źródłem). Chyba że ktoś ma lepsze propozycje... i do tego cierpliwość do postów typu 'jakie słuchawki kupić' ;)

Tylko Grado SR-60 ! zagraja ze wszystkim i do tego ładnie (wiele wybaczają). Kiedyś widziałem na Allegro za ok. 300 zł w USA są za ok 70USD - biją na łeb wszystkie Philipsy i tańsze senki.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.