Skocz do zawartości
IGNORED

Sens wymiany kina Sony na Harman Kardon?

aptekamen

Rekomendowane odpowiedzi

Ponieważ jestem nowy,chciałbym się przywitać ze wszystkimi i powiedzieć,że od dłuższego czasu czytuje to forum i wiele cennych rzeczy się tu dowiedziałem.Od pewnego czasu noszę się z zamiarem wymiany sprzętu,dlatego mam pytanie:Czy oprócz wydania pieniędzy i zaspokojenia swojego psyche osiągne jakieś wymierne korzyści w dzwięku(kino/stereo) ,lub wizji,wymieniając sprzęt Sony ampil STR-DB 1080QS + dvd DVP-NS900v na Harman Kardon AVR 630 + DVD 31?Pytam ,gdyż nie mam możliwości odsłuchu porównawczego tych urządzeń.Dodam,że teraz Sony gra z kolumnami B&W 2x 602S3 + 2x 601S3 + LCR 60 + SUB 675.Dziękuje wszystkim za cenne uwagi.

Mysle ze jest sens. Dopiero polubisz stereo ktore na sony jest po prostu do dupy. Mialem STRDB940 po sprzedazy sluchalem STRDB1070 to byla ta sama masakra stereo. W kinie bedziesz mial troche bardziej matowo na HK niz na sony (sony swiszczal i gwizdal co w kinie niektorym moze sie podobac). Stereo na pewno bedzie lepsze w HK. Ja przeskoczylem na Yamahe RXV800 i do Sony nigdy nie mam zamiaru wracac

ho ho!

Spodziewaj się cudów!

Jeśli jednak patrzysz z perspektywy stereo to zdecydowanie możesz zaoszczędzic kasę kupująć dvd22 i ampli 430 - różnicy w dźwięku nie będzie.

Słuchając rozumu....

Czy HK AVR 630 ma coś takiego jak "analog direct" do słuchania stereo,funkcję sleep,czy pilot jest wygodny w urzyciu-(przyjazny i uczący się).Czy moje kolumny będą odpowiadały AVR 630 impedancją?

W moim Sony, jak głośno słucham muzyki ,lub w przerwach między utworami da się usłyszeć szum w tle.Domyślam się ,że jest to taka cecha tego ampli,i mam pytanie ,Czy takie zjawisko występuje też w AVR 630,czy też przekaz jest bardziej czysty?

moja propozycja jest taka - weż tego H/K i przetestuj w domu

szanujacy sie salon RTV na pewno udostępni Ci go za drobną zaliczką

tak będzie najlepiej bo te kilka kzł nie lezy przeciez na chodniku

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.