Skocz do zawartości
IGNORED

Geometria w telewizorach sony?

to.robert

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, dwa tygodnie temu zakupiłem telewizor sony KV29XL71K, nie byłem zadowolony z geometri obrazu i korzystając z uprzejmości sprzedawcy wymieniłem na inny taki sam, niestety ten też nie ma geometri takiej jaka powinna według mnie być, nie ma ani jednej lini poziomej i pionowej która byłaby prosta, nie wiem czy to może ja jestem zbyt wybredny, czy po prostu firma sony robi sobie żarty z klientów w polsce?A może jest możliwość wyrególowania tego?, jeśli tak to czy we wrocławiu jest jakiś fachowiec, który by to zrobił w domu?Jeśli nie to będe chyba musiał ten (szmelc?) oddać do sklepu i zarządać zwrotu gotówki.

Pozdrawiam: Robert

https://www.audiostereo.pl/topic/16503-geometria-w-telewizorach-sony/

wszystkie nowe Sony to porażka,mój kumpel chciał kupić KV29CL10 -sprawdzilismy 3szt w sklepie(sprzedawca prawie się obraził) -na telegazecie były pogiete jak cholera.W końcu wziął Panasonica i teraz dziękuje mi za każdym razem jak się spotkamy.I jeszcze cię zmartwię-tego nie da się poprawić -ponieważ źle są wklejone cewki na kineskopie.

Też tak stwierdziłem, tylko troszke za póżno, jak można sprzedawać taki sprzęt? polityka sprzedaży jest chyba taka że jednym pasuje taki obraz, a jak nie pasuje to jak się dobrze wykłuci to przyjmują zwrot i telewizorek wędruje do innego klienta, może mniej wymagającego.

A pozatym jeśli jest faktycznie tak jak piszesz że to wada montażowa to według mnie sprzedawanie takiego produktu w firmowym sklepie nie informując o tym klienta i licząc na to że nie będzie on się przejmował tą wadą jest zwykłym OSZUSTWEM!!!

P.S. Chyba w poniedziałek pojade spalić ten sklep)))

Pozdrawiam: Robert

jeszcze zapomniałem dodać że sprzedawca jak mu pokazałem te wady powiedział że faktycznie jest do bani i je odsyła-no ale jak przyszedłem za dwa dni to wszystkie stały i się pięknie eksponowały na półeczkach :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.