Skocz do zawartości
IGNORED

Szybka pomoc przy zakupie słuchawek

lgn

Rekomendowane odpowiedzi

Jako nowy użytkownik forum witam wszystkich!

Zasatanawiam się nad kupnem słuchawek i musze się szybko zdecydować.

Bedą one głównie przeznaczone do słuchania muzyki, ale czasami mogą przydać się też do oglądania filmów.

W grę wchodzą następujące modele:

1. SENNHEISER HD-515

2. SONY MDR-V600

3. KOSS PRO-4AAT

Wiem że o tym pierwszym było już dość sporo napisane na tym forum, ale chodzi mi o to jak on wypada na tle pozostałych modeli.

Proszę o szybką pomoc przy wyborze. Wszelkie rady i sugestie oraz argumenty ZA i PRZECIW mile widziane.

Pozdrawiam

o słuchawkach sony to lepiej zapomnij, to jest druga liga... widzę, że kolega chce szybko kupować słuchawkiu... uuu to zła droga, ja swoje słuchaweczki kupowałem 1,5 misiące i jestem zadowolony, na początku też trochę mnie korciło i szybko chciałem załatwić sprawę zakupu słuchawek i zaopatrzyłem się w bubla - philips 890 (na szczęście mogłem go oddać po cenie zakupu)... naprawdę, przy kupnie słuchawek śpiech nie jest dobrym doradcą... ponadto powinieneś zawsze odsłuchać jeszcze to co chcesz kupić i sprawdzić czy komfort korzystania z nich Ci odpowiada....

oooo ja też jestem na etapie szukania słuchawek... i fakt tutaj podstawa to odsłuchy i to w dużych ilościach:)

Widzę ze masz wyższy pułap cenowy (ze wzgledu na Sennheisery) i jeśli mogę dodać coś jako mało doswiadczony członek forum... dzisiaj słuchałem tych właśnie Sennheiserów i jesli dysponowałbym odpowiednią gotówką to... byłyby moje:) trzy modele Philipsa tez miałem na uszach w tym jeden cenowo klasy 515 no i... to nie ten dźwięk, co miły i naturalny ale potrafiący uderzyć Sennheiserów. O Sony nic nie wiem, ale hmm... Sony??Oto mój grosik:) życze udanego zakupu!

...ja do słuchawek przymierzałem się blisko 2/3 miesiące, na początku 'napaliłem się' na oferte panasonic'a, nie wiele brakowało a już bym kupił, pewnego dnia wylądowałem we wrocławiu w media markt, w obroty poszły 3, 4 pary słuchaweczek, kasy nie miałem wiele bo tylko 100 zł ale do tej pory nie żałuje swojego wybory, a padło na SENNHEISER HD 202 wiadomo inna klasa niż te które Ty sobie wybrałeś tutaj na allegro jest jakaś oferta, wyglądają cąłkiem imponująco :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - ...dąże do tego byś się jednak nie śpieszył, podejżewam że nie jest to żadna cenowa okazja (?) gdzie musisz już podjąć decyzje - życze udannych i przedewszystkim PRZEMYŚLANYCH zakupow.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W zasadzie to już chodzę za słuchaweczkami ponad pół roku i dalej nie umiem się zdecydować...

Na począku chciałem wziąsć PHILIPS'y HP 890 ale opinie o nich są bardzo różne więc zrezygnowałem. Ostatnio testowałem (odsłuch w media :) kilka modeli SENNHEISER'ów i HD-515 całkiem mi się spodobał i wziął bym go, ale zauważyłem jeszcze w innym miejscu troszkę tańsze SONY MDR-V600 i KOSS PRO-4AAT które przynajmniej wg. producenta mają lepsze parametry. Co Wy na to?

mały kwaitek odnośnie kupna słuchawek:

byłem w czwartek w MM Szczecin, oglądam słuchwaki do do discmena i dwóch gostków ok. 18 też próbuje coś wybrac. Prosza o pomoc "eksperta MM" i zaczynaja czytać dane techniczne kolejnych modeli. Zaczyna się ciekawie. Dochodzą do pozycji: impedancja i pytają sie "eksperta" co to jest? dlaczego raz 32 a czasami 120. I słysze odpowiedź: no to.., no wiecie.., uhm.., to jest taki chwyt rekalmowy producenta, to nie zmienia brzmienia... Dalej nie wytrzymałem i odszedłem na bok zeby się pośmiać. "Ekspert" miał ok. 170 cm, łysy, nosi małe okularki. Morał: Chcia zawsze wątpiłem w kompetencje "ekspertów MM" teraz juz wiem, że nigdy juz o nic nie zapytam w MM.

Wiesz parametry tak jak centymetry w siatkówce - nie grają!!!(zwłaszcza parametry słuchawek firm zaliczanych do drugiej ligi – są po prostu na wyrost), zobacz sobie na parametry Philipsów hd 890 hehe super.... a jak założysz sobie te przeszło 320 gram na głowę to po 30 minutach tak zaczynają grzać uszy że nie da się wytrzymać, ponadto bas jest tak beznadziejnie kontrolowany, że właściwie zagłusza inne dźwięki rozlewa się i psuje całe wrażenie akustyczne, do tego dołóż sobie niby "automatyczny" pałąk który w efekcie kompletnie automatycznie się nie zachowuje i po prostu słuchawki słabo przylegają do głowy.... no nie masz kompletnie nad nimi kontroli. Naprawdę niech Cię ręka boska broni przed zakupem tych słuchawek – bo po prostu będziesz żałował. Polecam już lepiej W TEJ CENIE (lub troszkę powyżej) Grado Sr-60 lub Beyery dtx 900.

Tego nie powiedziałem. Sam jestem ciekawy jak brzmią np. sennki 590 (zob o nich w wątku:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ). Po prostu z tych słuchawek ze skośnymi przetwornikami (515, 555...) nie wszyscy są zadowoleni np. marcin74, który się na nich zawiódł troszkę. Musisz po prostu się rozejrzeć i nie spieszyć z zakupem. Lepiej poczekać miesiąc (zaoszczędzić) i kupić coś z czego będzięsz zadowolony, choć wiem że człowieka korci:) oj korci...

Ukryta Zawartość

hehe...masz rację że korci...i to jak cholera.

Nie chcę wyjsc ze słuchaweczkami powyżej 300zł. W prawdzie nie jestem audiofilem (bo mnie na to nie stać) ale cenię sobie bardzo dobry dźwięk i jestem na tym punkcie wyczulony (jak chyba z resztę wszyscy tutaj :)

Jeśli chodzi o sprzęt jaki posiadam to w zasadzie nic konkretnego. Będę ję głównie podpinał do komputera z kartą SB Audigy przeważnie do słuchania muzyki i oglądania dvd.

Tak więc jak sądzicie, jest lepszy wybór w tej klasie cenowej od HD 515?

Mam tylko chwilkę więc podrzucę na tylko na szybko linki do podobnych wątków:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sprawdź też dział OPINIE.

Ja osobiście polecam dozbierać do najtańszych Grado. Warto!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

hmmm...najtańsze grado !?

Z tego co wiem to model SR 60 kosztuje w granicach 500zł :/ Jeśli macie jaies tańsze namiary na ten sprzęt to może się zdecyduję. Poza tym to nadal chyba najbardziej byłbym za tymi HD 515 ale jeszcze się namyślam i nie chcę popełnić błedu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.