Skocz do zawartości
IGNORED

Można stawiać ampli na subie?

norwidos

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się czy nic się nie spieprzy jak postawię amplituner na subwooferze Paradigm PS1200? Przyznam że takie rozwiązanie najbardziej mi pasuje logistycznie i wizualnie. Ewentualnie mogę zamiast ampli postawic końcówke mocy(właściwie to wzmacniacz Yamaha ax-1090 używaną jako dopalacz amplitunera Denon 3802). Ten subwoofer potrafi naprawdę nieźle przyłożyć więc boje się że takie wstrząsy mogą coś uszkodzić w owym sprzęcie. A co jest lepsze? ustawić jeden z tych sprzętów na subie czy może jeden na drugim ograniczając Yamaszce wentylację gdyż jest większa i musi stać na spodzie, za to uniknę wtedy stawiania na subie. Pomóżcie wybrać mniejsze zło!

https://www.audiostereo.pl/topic/16578-mo%C5%BCna-stawia%C4%87-ampli-na-subie/

czy naprawdę nikt nie miał takiego dylematu? A może pytanie zawiera jakąś niedorzeczność? Myślę że akurat dla suba będzie nawet lepiej jak zostanie dociążony dodatkowymi 20kg, ale czy sprzęt się nie uszkodzi od ostrego trzęsienia?

Logistycznie i wizualnie to może, ale czy logiczne?

Na chłopski rozum to oczywiście suba osobno, tym bardziej jak potrafi nieźle przyłożyć.

To Twój sprzęt wiesz w jakie drgania może wejść sub.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.