Skocz do zawartości
IGNORED

Potencjometr

Jrymar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie

Juz jakis czas mysle o wymianie potencjometru w moim Pionku A400X glownie z powodu slabego zrownowazenia obu kanalow przy cichym sluchaniu no i gala "voluma" strasznie lekko chodzi Problem w tym ze w Pionku A400X zamontowano potencjometr z regulacja balansu co powoduje ze nie moge nigdzie znalezc zadnego zaminnika Podobno Telpod produkowal potencjometry z regulacja balansu - mi chodzi o potek 100kilo typu A bodajze aczkolwiek nie wiem czy jakosciowo potki Telpoda sa akceptowalne???Choc z drugiej strony jakosc tego firmowo zamontowanego potka w Pionku jest tragiczna i co smieszne wyczytalem na forum ze serwis Pionka moze tak owego sprowadzic za jedyne 150pln:) W tej cenie mozna miec juz sensownego Alpsa no i wlasnie czy wymiana na Alpsa jest realna tzn chodzi mi o to czy przy cichych poziomach bedzie dobrze zrownowazony zwlaszcza ze Alpsy nie maja regulacji balansu???

Pozdrawiam

Nie chcacy ten sam temat wkleilem na bocznicy przepraszam

https://www.audiostereo.pl/topic/16587-potencjometr/

Alps robi potencjometr balansu liniowy 2 x 100k z "ząbkiem" na środku skali. Ja onegdaj to kupowałem w "elga" w lublinie za 8 pln ;-). kolor zielony, wykonanie miniaturowe. Telpody raczej są badziewne, lepsze są noble z allegro po 5 pln i jeżeli reszta toru jet "równa" to balans możesz ominąć.

https://www.audiostereo.pl/topic/16587-potencjometr/#findComment-279613

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.