Skocz do zawartości
IGNORED

O co chodzi ze słuchawkami?

Tosiek

Rekomendowane odpowiedzi

Powiedzcie o co chodzi. Te same słuchawki w jednym telewizorze chodzą głośno w innym ledwo je słychać.

Albo nie, nie mówcie bo mechanikowi nie da się tego wytłumaczyć.

Witam

Miło mi, że trafiłem na bardzo żywą grupę.

Jestem nowy. Jestem mechanikiem więc wycofałem się z tak postawionego pytania. Zapytam inaczej.

Czym się kierować przy zakupie słuchawek do telewizora? Chodzi o to, żeby głośność w telewizorze nie trzeba było ustawiać na maxa. Obecnie muszę tak robić. Które parametry, jak interpretować by używać słuchawek i głośników równocześnie z głośnością ustawioną na poziomie nie dokuczliwym dla domowników.

Pytam o głośność ponieważ przy drobnych kłopotach ze słuchem jest to najistotniejszy problem ale jeśli ktoś przy uwzględnieniu głośności potrafi dodać coś o jakości, będę wdzięczny.

A może to wina telewizora Philips bo w Spectrze te same słuchawki chodzą ekstra.

Szukam słuchawek z kablem bo bezprzewodowe są duże i ciężkie, tanich bo kabel szybko się obrywa.

Jeszcze jeden problem. Czy można bezkarnie wymienić gniazdo słuchawkowe na takie, które nie odłącza głośników. Chodzi o to by razem używać głośniki i słuchawki.

Wesprzyjcie laika bo na sprzedawcach naciąłem się już wiele razy.

https://www.audiostereo.pl/topic/16609-o-co-chodzi-ze-s%C5%82uchawkami/

Sprawdź w specyfikacji TV iluohmowe słuchawki możesz podłączyć. Słuchawki 32 ohm najpewniej pociągnie i phillips.

Gniazda wymieniać nie musisz, wywal tylko czujnik od włożenia wtyku słuchaw i dźwięk na głośnikach się nie wyłaczy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.