Skocz do zawartości
IGNORED

Mocny wzmacniacz hybrydowy o ciepłym brzmieniu

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, MCHammer2022 napisał:

Teoretycznie masz racje, ale gdy 10 lat temu funkcjowałem na forum.audio.com.pl to tam było paru kolegów, którzy na podstawie swojego bogatego doświadczenia byli w stanie zaproponować takie konfiguracje sprzętu, które od razu były strzałem w dziesiątke. I prawdę mówiąc na to samo liczę obecnie na forum audiostereo.

Cenne rady są bardzo budujące, jednak jak 10 lat funkcjonowałeś na jakimś Forum to polegaj już na własnych zmysłach.🙃

De gustibus non est disputandum

52 minuty temu, Yankes napisał:

jednak jak 10 lat funkcjonowałeś na jakimś Forum to polegaj już na własnych zmysłach.🙃

Gdybym miał możliwość odsłuchu elektroniki w moim systemie to bym polegał. Ale takiej możliwości nie mam, więc muszę kupić wzmak w ciemno minimalizując ryzyko porażki dźwiękowej zasięgając rad Kolegów z większym doświadczeniem praktycznym. 🙂

5 godzin temu, MCHammer2022 napisał:

Gdybym miał możliwość odsłuchu elektroniki w moim systemie to bym polegał. Ale takiej możliwości nie mam, więc muszę kupić wzmak w ciemno minimalizując ryzyko porażki dźwiękowej zasięgając rad Kolegów z większym doświadczeniem praktycznym. 🙂

👍👌

W dniu 28.01.2024 o 12:46, MCHammer2022 napisał:

Czyli lubisz ryzyko....a może akurat przypadnie do gustu.

1 minutę temu, MCHammer2022 napisał:

Nie lubię.

Wierzę, że coś dla Siebie znajdziesz.

12 minut temu, MCHammer2022 napisał:

Nie lubię.

Sam miałem takie obawy przed zakupem w ciemno. Udało mi się pożyczyć na parę dni exposure 2010 S2. I tak mi się spodobało to brzmienie, że kupiłem ten model i grałem na nim 6lat. W mojej ocenie bardzo dobry wzmacniacz do każdego rodzaju muzyki. W tym roku coś mnie naszło na zmiany i po długich rozterkach zdecydowałem się na Coplanda CSA 28. Trafiłem przypadkiem na bardzo zadbany egzemplarz i na szczęście moglem go przesłuchać 1 dzień. I znowu w mojej ocenie to bardzo dobry wybór, szczególnie do jazzu. No i kupiłem. Może spróbuj tego Coplanda. Wiem, że mało popularna marka, pewnie trudna do odsprzedaży, ale jak to gra... Reasumując mam teraz 3 wzmacniacze, bo kupiłem kolejnego Coplanda,CSA 150. Ten ostatni zdecydowanie najlepszy z tej trójki. Ale i tak uważam, że bez dobrego źródła nie będzie dobrego dźwięku.

pozdrawiam Wojciech 

A co stoi na przeszkodzie aby wypożyczyć za kaucja kilka klocków i chociaż poznać do czego jest ci bliżej.

Jest to jakaś koncepcja. Chociaż z drugiej strony nastawiam się na zakup używek, więc nie chciałbym być nie fair wobec salonów i wypożyczać od nich sprzęt.

Gość

(Konto usunięte)
24 minuty temu, MCHammer2022 napisał:

Jest to jakaś koncepcja. Chociaż z drugiej strony nastawiam się na zakup używek, więc nie chciałbym być nie fair wobec salonów i wypożyczać od nich sprzęt.

Mam takie samo nastawienie - stąd może wcale nie tak dużo urządzeń słyszałem u siebie, choć bawię się już ze 4 dziesiątki lat. Jeśli chcę kupić coś nowego, jak najbardziej wypożyczam. Z używanymi niezmiernie trudno, raczej zaprszają do siebie na odsłuch. 

Może fakt będzie jak napiszesz że dany salon dał ci taką możliwość i napiszesz jakaś recenzje i nim.

Albo od razu zapytaj o jakiś model z promocji od nich. Ekspo, zwrot czy coś.

Ale rozumiem twoje podejście i właśnie dlatego niektóre salony wprowadziły opłatę za wypożyczenie 50-100 zł która była zwracana w momencie zakupu

43 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

niektóre salony wprowadziły opłatę za wypożyczenie 50-100 zł

50zł za wypożyczenie mógłbym zapłacić.

Inna koncepcja to kupowanie używanego sprzętu na olx/allegrolokalnie/hifi.pl, odsłuch i jego odsprzedaż gdy nie podejdzie.

Coś wymyślę.

6 godzin temu, MCHammer2022 napisał:

50zł za wypożyczenie mógłbym zapłacić.

Inna koncepcja to kupowanie używanego sprzętu na olx/allegrolokalnie/hifi.pl, odsłuch i jego odsprzedaż gdy nie podejdzie.

Coś wymyślę.

No to pytaj salony nawet tu w forum czy jest taka opcja.

Jeśli kupisz w dobrej cenie to tak. Ja kupiłem tak kilka klocków. Używałem i potem sprzedałem za jakiś czas za tyle samo. Uczciwe. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

7 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Tam piszą te same salony co tutaj z tego co zauważyłem.

Tam tylko jest mniej kłótni 🙂

mówi że 100% trafność w podpowiedziach dla niego mają tamci

Ukryta Zawartość

5 minut temu, quatross napisał:

Ukryta Zawartość

mówi że 100% trafność w podpowiedziach dla niego mają tamci

Nie zaglądałem tam od paru dni. 

Więc tam tego tematu jeszcze nie widziałem ale jestem ciekaw kto tam pisze i z czym trafił tak w 100%.

Ale fakt faktem że nie wszystkie osoby się pokrywają na tle tych dwóch forów

Ukryta Zawartość

1 minutę temu, Piotr Sonido napisał:

z czym trafił tak w 100%

nie wiem, poznałem tam tylko jednego bardzo fajnego użytkownika. Tamtejsi ludzie działają mi na nerwy - nie wracam .

2 minuty temu, quatross napisał:

nie wiem, poznałem tam tylko jednego bardzo fajnego użytkownika. Tamtejsi ludzie działają mi na nerwy - nie wracam .

Mnie?;

🙂

Ależ mi miło. Jak najbardziej odwzajemniam ta znajomość internetową 🙂

• Pokaż nowe odpowiedzi