Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  598 członków

Hegel Klub
IGNORED

Cieplejszy, przyjemniejszy DAC zewnętrzny do H390

Rekomendowane odpowiedzi

Witam
Jaki DAC sugerujecie w jakimś rozsądnym budżecie .. do pętli DAC-Loop do H390 ?
Najbardziej zależy mi na ociepleniu , "uprzyjemnieniu wokali"  przy zachowaniu obecnej wysokiej dynamiki i szczegółowości.
Najwięcej słucham wokali i klasyki.

Mam Lumina D3 i gra mi troszkę za  ostro , mimo kabli miedzianych monokrystalicznych, łączony coaxialem. Samego DAC Hegla H390  oceniam bardzo wysoko! (znaczna różnica na korzyść w stosunku do H190 którego miałem wcześniej) ... jest wile "świetniejszy/przyjemniejszy" od Luminowego DACa,  cieplejszy ale jeszcze za mało tej ciepłoty w średnicy przy moim setupie. 🙂 

Byłoby miło gdyby udało się znaleźć dobry dynamiczny DAC za w miarę rozsądne pieniądze który wyraźnie da lepszy QS.
Obecnie rozważam Denafrips PONTUS II oraz AUDIO Holo MAY KTE  . 
Będę chciał  to przed zakupem sprawdzić w połączeniu z resztą mojego toru audio  ale wcześniej dobrze poznać zdanie bardziej doświadczonych osób.
Pozdrawiam.
M.

Edytowane przez Marek O.
  • 4 miesiące później...

Wybór dokonany. Denafrips PONTUS II 12th-1.
Audio Holo KTE  w wersji którą rozważałem za drogi wydał mi się a ten PONTUS daje mi sporo fanu! Porównywałem też do  sporo droższego DACa (pominę nazwę by nie psuć reputacji) i nie odbiegał jakoś mój PONTUS zauważalnie.

Rewelacyjna szczegółowość i dynamika, ciepło, bez sybilantów ale bez zniekształcenia dołu. Dokładnie jest bardzo i tak jak lubię. 👍Głównie zawsze cieszy mnie środek, wokale głębia, ciepło i precyzja  a to dał mi wybrany po długich analizach ten DAC.

Edytowane przez Marek333

u mnie dac w h390 tak gra, że mam spokój na jakiś czas 🙂 na pewno w życiu bym nie powiedział, że brakuje mu ciepła! to gra wręcz tłusto na niektórych utworach 😉 może to sprawa reszty systemu, kabli etc...

????

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.