Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw głośników do 2000 PLN-Kino domowe

POITERZ

Rekomendowane odpowiedzi

Witam >>> Będe szczęsliwym posiadaczem zestawu Yamahy RXV-650 oraz DVD S-560 w najbliższym czasie teraz trzeba skompletować głosniki..znam sie na samochodzikach i modyfikacjach jednak na temat Audio domowego brak jakichkolwiek doświadczen...panowie czekam na konkrety- z góry wielkie dizeki za poświęcony czas..pomieszczenie ma 20m2..

UUUU bedziesz miał cieżki orzech do zgryzienia :(

Sam mam Yamahe RX V-640 i DVD Pioneer 575 i..... sprzet jest świetny!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tylko masz przechlapane odnośnie kolumn :) Do tego wypadałoby miec jak najlepsze . Nie wiem tylko czy chcesz kupić system 5.1 (5 kolumn + subwoofer) czy 5.0 (bez suba) a może 2 stereo ?, Hmmmmmmmm Kolumny mam Rubicona RHK 1000 za 5.0 dałem ok. 3500, są świetne i warte tej ceny!!! Cięzko mi doradzic,ale ok......... Jesli słuchasz tylko muzyki (zrzeszta i tak pewnie jakies 80% bedziesz puszczał muzyke) to wez sobie na razie NAJLEPSZE za tą kase dwie kolumny stereo gdyż potem mozesz dokupic centralny (nie musi byc wypasiony ) i 2 satelity do surround (tu już może byc przecietnej klasy i subwoofer choc da sie bez niego życ :) Jesli miałbym polecic to 2 fronty Rubicona RHK 1000 (super wykonanie świetny bas..dlatego na razie nie kupuje subwoofera. Poza tym mozesz rozgladnac sie za kolumnami Dali moze nawet KEF-y lub Celestiony (tylko uważaj !!!!! bo YAMAHA gra wysokimi tonami wiec kolumny musza miec dla niej bass a nie piszczki ) Jesli koniecznie chcesz miec zestaw 5.0 lub 5.1 to niestety za 2 tysiaki bedzie średnio dla Yamahy, owszem i tak bedzie dla Ciebie ok ale uwierz mi niedługo bedziesz chciał je zmienic. Wiec konkluzja, wez lepiej 2 dobre frontowe kolumny ,potem dokup reszte filmy ogladniesz moze bez efektow ale za to muzyka bedzie grała ładnie (zreszta jesli lubisz muze i tak nie bedziesz słuchał jej na 5 -ciu kolumnach z subwooferem bo jednak nie ma to jak stereo do muzy i to jeszcze na Yamahe!!) Aha co do samej Yamahy ....hmmmm jest to sprzet świetny naprawde do kina domowego po prostu miażdzy ,jednak do muzyki gra nieco za jasno tzn zbyt duzo gdzies tam tych wysokich dzwiekow. Jesli do muzy to wzialbym lepiej jakiegos Denona gra bardziej miekko ale w kinie marność nad marnościami.Wybor masz wiec nie lada trudny najlepiej wez idz do sklepu sprawdz sobie jaki chcesz wariant i posłuchaj to na rozne mozliwe sposoby np dobre 2 kolumny + yamaha a potem na denonie .Miałem ten sam dylemat tylko ja byłem ugotowany gdyz miałem yAMAHE i do niej musiałem dobierac kolumny. Tak ze na razie zycze powodzenia i pamietaj nie ma to jak sam sobie posłuchasz bo jednemu sie bedzie podobało a innemu nie POZDRO :)

Poiterz

Odpowiadam tak jak chcesz , do 2000PLN :http://www.allegro.pl/show_item.php?item=44282075

I uwierz mi , gra tak samo jak Rubicon.

Popatrz jeszcze na Wharfedale Crystal bo możesz trafić w tej cenie na zestaw z subem.

Pozdrawiam.

czy ktoś właśnie testował te głośniki Bellwood Excellence? Podejrzewam, że są produkowane w Chinach, bo właściciel marki Bellwood to firma Proabit, która importuje różne ciekawe rzeczy z Chin i sprzedaje pod swoją marką (jestem wlaśnie posiadaczem ich odtwarzacza dvd - wiwa)

Ciekawe jak brzmią te głośniki...może jakiś audiofil ich słuchał i mógłby cos skrobnąć?

....interesi mnie zestaw 5.1 ale woofer mogę kupić póżniej Nawiązując do wczesniejszej rozmowy czy ktoś wie jak gra Zestaw kolumn 5.0 HiFi Bellwood ExcellenceB...pierwszy raz usłysząłem o tej firmie i nie jestem zbytnio przekonany.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.