Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  586 członków

Naim Klub
IGNORED

Aktualizacja DAC NAIM V1 do DSD

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Proszę o pomoc.

Posiadam DAC NAIM V1 wersją oprogramowania 1.16. Sygnał DSD 64/128 ze streamera DMP A6 wysyłany jest do usb dac. Niestety na wyświetlaczu V1 jest info że sygnał ma wartość 384. Gdzie tkwi problem? Jak go rozwiązać?

Na stronach NAIM cisza na ten temat.

Dziękuję za wszelką pomoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/167819-aktualizacja-dac-naim-v1-do-dsd/
  • 1 miesiąc później...

Cześć,

Nie miałem V1 więc nie jestem na 100% pewny. Możliwości widzę dwie:

1. Wygląda na to, że jest wszystko ok. Dekoduje DSD do PCM 24bit 384khz czyli max jaki ten V1 może odtworzyć. To może dlatego, że nie obsługuje natywnego odtwarzania DSD. (Wiem że dodali możliwość odtważania DSD tak samo jak w nDac, którego posiadałem, ale może po prostu jest w locie dekodowne do PCM. Na to wskazuje "Now DSD compatible" w dokumentacji)

2. Jest też możliwość, że odtwarza DSD natywnie bez konwersji ale to Ty karmisz go z odtwarzacza plikiem DSD który jest konwertowany do PCM 384 i stąd wyświetlenie tej wartości. Jak odtwarzasz ten plik? Czy jest tam coś o bitperfect w tym DMP? Czy on na pewno wypluwa DSD na wyjściu usb i czy możesz to jakoś potwierdzić?

Edytowane przez init0
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.