Skocz do zawartości
IGNORED

Cambridge Audio CXN V1 vs. forumowe hity Wiim Pro + itp.

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 27.11.2024 o 22:28, bodziocool napisał:

Czy cena około 2000 zł za Cambridge Audio CXN V2, używany tylko ponoć kilka razy jest w miare przyzwoita? Nie kożystam nawet z 10 procent możliwości Eversolo, a dźwięk z niego nie bardzo mi odpowiada. Głównie mi zależy na pełniejszym i takim 'okrąglejszym' basie. Jeśli góra miałaby być ostrzejsza od eversolo to nawet lepiej. 

Jest więcej niż świetna!

21 godzin temu, bodziocool napisał:

CXN V2 wylicytowany. W zestawie były też kable. Odbiór dopiero za 2 tygodnie, więc nie wiem co za kable i jaki stan sprzętu. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A jak się do CXN V2 ma  Cambridge Audio Azur 851N? 

851n gra lepiej. Z większą dynamika.

Za ile wylicytowałes?

Sprawny?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Udalo się go wyrwać za okolo 1680 zł. Kabelki to miły gratis. Człowiek pisał, że używany kilka razy, bo za bardzo skomplikowany był dla niego. Sprzęt obejrzę dopiero za 2 tygodnie. 

Ukryta Zawartość

Moim zdaniem okolice 1700 to bardzo dobra oferta za jego brzmienie. 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

• 3 tygodnie później...

Nie, nie warto. 

Nie ma sensu interesować się starymi streamerami. Albo nowa konstrukcja ze świeżym softem albo szkoda pieniędzy. 

Chcesz oszczędzić kasę to kup sobie laptop po leasingu. Będzie działać lepiej od jakiegokolwiek streamera.

• 5 tygodni później...

Dopiero udało mi się podłączyć CXN V2 i posluchać chwilę. Przez ostatno czas używałem Wiim Ultra + Topping E70V na zmiane z Sabre z Wimma. DAC z Wiim gra 'poprawnie'. Jeszcze mam małe doświadczenie i kiepski słuch ale Topping bardziej mi się podoba i dźwięk, separacja, detale na plus. Roznice wyraźnie słychać. Jestem pozytywnie zaskoczony CXN V2. Ma mniej bajerów niż Wiim Ultra ale jego szybkość i płynność działania to poezja. TIDAL connect startuje od strzała. Nic do tej pory się nie zawiesiło. Radio internetowe włącza się też od strzała. Rozbudowany pilot na podczerwień.Ekran gorszej jakości niż Wiim ale chyba większy. Wiim ostatnio jakby zaczoł mulić. Często nie udalo mi się wystartować utworu poprzez Tidal Connect. 

Co do dźwięku. Gra chyba delikatniej niż Topping ale nie gubi szczegółów jak Wiim. Bas chyba trochę płytszy niz w E70V, ale zdecydowanie go więcej niż w Wimm. W moim systemie i przy moich wyamganiach zdecydowanie preferowałbym CXN V2 niż Eversolo DMP-A6 oraz Wiim Ultra z E70V. Kusi mnie teraz spróbować 851N albo CXN100. 

13 minut temu, bodziocool napisał:

Co do dźwięku. Gra chyba delikatniej niż Topping ale nie gubi szczegółów jak Wiim.

A dziwi Cię to?

CA CXN v2 to segment C brzmieniowo, a Wiim jednak na samym dole w segmencie D.

Zresztą trochę to niesportowe porównanie CXN vs Wiim Ultra, czy jakikolwiek inny Wiim.

Z tego CA da się jeszcze więcej wydusić, ale z czasem może dojdziesz jak.

Nie będę budzić demonów, tylko czekają ….

Edytowane przez sir.jax

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

7 godzin temu, sir.jax napisał:

Zresztą trochę to niesportowe porównanie CXN vs Wiim Ultra, czy jakikolwiek inny Wiim.

Biedny Wiim dostał już za swoje w innym wątku. Poprostu posiadam te 3 urządzenia. Dlatego to porównanie.

Temat dotyczył CXN v1 i pytanie brzmiało czy warto kupić używanego CXN v1 czy jakiegoś Wiim w porównywalnej cenie. 

Wg mnie, jesli nie potrzebne jakieś bajery. To lepiej kupić CXN w używce na początku przygody a potem eksperymentować z innymi DAC. 

W dniu 26.01.2025 o 23:10, bodziocool napisał:

Dopiero udało mi się podłączyć CXN V2 i posluchać chwilę. Przez ostatno czas używałem Wiim Ultra + Topping E70V na zmiane z Sabre z Wimma. DAC z Wiim gra 'poprawnie'. Jeszcze mam małe doświadczenie i kiepski słuch ale Topping bardziej mi się podoba i dźwięk, separacja, detale na plus. Roznice wyraźnie słychać. Jestem pozytywnie zaskoczony CXN V2. Ma mniej bajerów niż Wiim Ultra ale jego szybkość i płynność działania to poezja. TIDAL connect startuje od strzała. Nic do tej pory się nie zawiesiło. Radio internetowe włącza się też od strzała. Rozbudowany pilot na podczerwień.Ekran gorszej jakości niż Wiim ale chyba większy. Wiim ostatnio jakby zaczoł mulić. Często nie udalo mi się wystartować utworu poprzez Tidal Connect. 

Może warto podkreślić, żę od pierwszej wersji, wszytskie CXN działały sprawnie, szybko i prawidłowo.

W dniu 27.01.2025 o 07:10, bodziocool napisał:

Temat dotyczył CXN v1 i pytanie brzmiało czy warto kupić używanego CXN v1 czy jakiegoś Wiim w porównywalnej cenie. 

Wg mnie, jesli nie potrzebne jakieś bajery. To lepiej kupić CXN w używce na początku przygody a potem eksperymentować z innymi DAC. 

Do tej pory mają wsparcie. Bardzo udane streamery.

• Pokaż nowe odpowiedzi