Skocz do zawartości
IGNORED

Kondensatory poliestrowe a polistyrenowe

Stanley

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie dotyczące odtwarzacza Yamaha CDX396, ale w zasadzie można by je uogólnić również na inne. Czy w torze analogowym w miejsce nie budzących zaufania kondensatorów poliestrowych nie można by zastosować kondensatorów polistyrenowych popularnie zwanych styrofleksami (oczywiście z odzysku) ? Czy lepiej nie zawracać sobie tym głowy ? A tak swoją drogą byłbym bardzo wdzięczny gdyby ktoś kto z pozytywnym skutkiem modyfikował ten CD zechciał podzielić się swoimi uwagami. Na temat tego (popularnego i podobno wdzięcznego w przeróbkach) odtwarzacza bardzo niewiele na forum. Mój jest częściowo przerobiony (gniazdo IEC, dobra sieciówka, OPA2604, prosty clock z wykorzystaniem kwarcu z odtwarzacza), ale dopiero teraz udało mi się zdobyć schemat i korzystając z waszych porad mógłbym z sercem do niego podejść. Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.