Skocz do zawartości
IGNORED

Co wybrać Y rxv650+P 575 czy Marantz

Biker

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Stoję przed ciężkim wyborem czy zdecydować sie na zestaw Marantza SR 4500 (amplituner) i Dv 4500 (DVD) + zestaw głośników Eltax Summit 6.0 za 2499 zł ( w promocji w Top Hi Fi w Katowicach),czy też wybrać zakup na allegro amplitunera Yamahy rxv 650 (ew. Pioneer 814) + DVD Pioneera 575 (koszt około 2100 zł, z amplitunerem Pioneera 1900 zł) do tego zestawu chciałbym wykorzystać moje obecne głośniki na razie fronty Elac Elt 7 które bardzo dobrze się sprawowały w moim zestawie stereo wzmacniacz Pioneer A-605 R ,odtwarzacz CD Pioneer PD-S 505. Do tego chciałbym dokupić głosnik centralny i 2 głosniki efektowe tak żeby koszt inwestycji nie przekroczył 2.600 zł

Bardzo bym prosił o wskazówki jak postąpić bardziej doświadczonych forumowiczów.

Z góry dzieki za pomoc

pozdrawiam

Moim zdaniem lepiej kupić Marantza 5500 w zestawie z DVD i na razie wykorzystać pposiadane głośniki - 5500 to bardzo dobry amplituner (słuchałem starszego 5400 i uważam że jest świetny) 4400 zagrał znacznie gorzej od 5400 zatem róznica 4500 do 5500 może być także znaczna. Co do Yamahy to 650 sobie raczej odpuść Yamaha zaczyna grać od modelu 1500.

Biker, pytasz tu i tam. Widzę że jesteś zielony jak kiwi...

Napisał by Ci byle kto i byle co i byś grzecznie posłuchał. Trzeba mieć swoje zdanie

Nie masz o tym pojęcia a chcesz dostrzec róznicę miedzy marantzem czy yamahą...

Żadnej nei odczujesz. Poza tym ważniejsza jest akustyka pokoju i oczywiscie kolumny i te mają 2/3 wpływu na jakość dźwięku a nie jeden czy drugi aplik.

A najlepiej idź na rower...

Przeczytałem te wpisy na forum do którego dałeś linka i nieżle się ubawiłem...

A tak na serio to nie wyobrazam sobie żeby coś mogło grać gorzej od tego zestawu Y350+eltax raz słuchałem ze znajomym i byłem w szoku że ktoś to może kupować.

Marantz to zupełnie inna bajka i porównywanie go w muzyce z Y350 to nieporozumienie (zagra lepiej nawet od Y750), nie znam tych summitów, nie wiem czy są dobre ale jestem pewien że nie mogą być gorsze od discovery...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.