Skocz do zawartości
IGNORED

Okablowanie - proszę o pomoc

mariusz.z

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Otóż do skompletowania systemu zostało mi okablowanie i tu prożba o pomoc w wyborze:

Mój system:

CD Onkyo 7211

Wzmak Yamaha Ax 550rs

Eltax liberty 5+

Co do okablowania to używam CD-Wzmak firmowy onkyo , wzmak-kolumny jamo 1,5mm

Brzmienie

Góra jest taka jak lubię szczegówa dzwięczna tyle ile potrzeba czyli tu nic nie chciał bym zmieniać.

Średnica jest szczegółowa ,fajna przestrzeń i stereofonia, wokale są mocne (takie jak lubię) czuć tą energię, ale wg. mie jest troszkę za sucha brak jej troszeczkę tego ciepełka, no i chciałbym ją troszkę wyeksponować bo troszkę jakby wycofana i odrobinę przygasić barwę - troszeczkę rozjaśniona chciałbym to uzyskać nic nie trocąc na górze. Bardzo podobała mi się w Q4 ale nie miała tej siły co teraz mam.

Co do basu troszeczkę brak mu mięsistości ale wydaję mi się ze można to użyskać przez odpowiednie ustawienie.

Zestawu słucham w 18^2 pokoju stoi na scianie dłuższej 5m kolumny rozstawone ok 2m i 2 m od słuchacza, lekko skierowane w strone słuchacza. Kolumny 30cm od tylnej ściany.

Na kable chce przeznaczyć ok 100zł moze trochę więcej.

Mam nadzieje ze nie przesadziłem.

Serdecznie pozdrawiam i czekam na propozycje.

https://www.audiostereo.pl/topic/16868-okablowanie-prosz%C4%99-o-pomoc/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.