Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki pierwszy streamer do 4 tyś?

Rekomendowane odpowiedzi

Boże Gargan włączyłem płytę z kompa, jak pieknie gra !!!! Teraz tidala muszę zainstalować, Boże albo to chwilowe,albo po usb gra lepiej,jak czysto krystalicznie!!!!!😃😃😃😃😃😃😃😃 Jak jesteś z Warszawy to flaszke ci postawię 😃😃😃😃😃 ale miałem fart że ciebie tu poznałem!!!!!!

Jestem tak podjarany że to masakra!!! Zaraz wylewu dostanę!!!!! I teraz doucz mnie, mój wzmacniacz ma najlepszy dźwięk po usb tak ? Ibw ogóle dźwięk po usb jest najlepszy? Teraz czy ma wpływ na dźwięk laptop przez usb czy nie ma wpływu? Jaki kabel usb? Bo tego gwizdnalem żonie od drukarki i muszę jej oddać bo ona księgowa,jaki kabel usb kupić? Teraz jeżeli przez usb jest najlpszy dźwięk,to i z tidala wycisnę max? 

Spokojnie! Oddychaj... Oddychaj... 

U ciebie USB obsługuje dane o najwyższych parametrach.

Typ laptopa/PC nie ma znaczenia. Więcej psoci system operacyjny i sterowniki. Ale jak działa i nie rwie to jest OK. 

Kabel standardowy, z dobrymi wtyczkami i ekranowany. Nie szalej. Kup w sklepie komputerowym jakiś droższy model z dobrymi wtykami. Na każdym będzie grać, ale to audiofilia - chcemy mieć jakby luksusowo 😁

Ustaw we właściwościach urządzenia audio maksymalne wartości sygnału - nie wiem ile jest u Ciebie. Powinno być co najmniej 24bit@192kHz żeby wycisnąć z Tidal maksimum jakości. Może być więcej - ale wtedy jest agresywniejszy algorytm oversampling.

Wskazówka: referencyjny poziom sygnału karty dźwiękowej (urządzenia audio) na Tidal to 60% suwaka głośności w Windows. Tak ustaw głośność w Windows a potem reguluj głośność tylko gałką we wzmacniaczu. To gwarantuje, że nie będziesz przesterowywać przedwzmacniacza. Można dawać czadu! 🔥

Gra cudownie!!!! Zalogowałem się na tidala na kompie i gra bosko !!!!! Ustawilem na jakość w tidalu master, mam pakiet premium, ale i tak wyświetla się HiFi jakość.Gdzie mam wejść w te właściwości urządzenia? Na kompie gdzieś? 

Dobra doszedłem do siebie 😃 patrzę na przewody, są też typ c jak do telefonu i z drugiej strony wejście jak do wzmacniacza, będzie to grało czy nie ? 🤔 

Telefon musi mieć OTG to na pewno, ale nie wiem czy to zagra. Chyba, że uda się wskoczyć w tryb kompatybilności - czasem komputery wykrywają karty dźwiękowe bez sterowników. Ale pewności nie ma. Musiałbyś sprawdzić. Kable tanie są 🙂

Dobra przeczytałem odpowiedź na forum, teraz czy długość przewodu usb ma znaczenie? I miedź beztlenowa w środku? Patrzyłem audioquest kurcze jaki drogi, piszą że w środku lepsza miedź jakaś tam jest od beztlenowej, i to by było na tyle męczenia cię 😃😃😃😃

Taaaa... Nuty będą bardziej błyszczące jak kupisz kabel droższy od komputera do którego go podłączysz 🤪

Kabel ma być w odpowiednim standardzie - USB 2.0, dobrej jakości. Kiedyś miałem Belkin i działał tak samo jak troszkę lepszy kabel ze sklepu RTV/AGD.

Na 3 metry na pewno działa. Tyle mam od komputera do wieży.

Edytowane przez Gargan

The USB 2.0 specification limits the length of a cable between USB 2.0 devices (full-speed or hi-speed) to 5 meters (or about 16 feet and 5 inches). Bummer! 

Czyli po naszemu - USB działa na 5 metrów max. Powyżej trzeba użyć wzmacniacza sygnału.

No i tymczasowo to by było na tyle 🙂 chciałem wszystkim podziękować za pomoc 🙂 w szczególności koledze Gargan bo poświęcił mi mnóstwo czasu!!!! 🙂 Ogólnie już zorientowałem się w tych streamerach, co i jak w miarę i w bluetooth i dźwięk z telefonu jaki itp, jestem już w miarę wiedzący i wszech słyszący 🙂 no dzięki Wam zaoszczędziłem mnóstwo kasy i nerw na streamerze, w życiu bym nie pomyślał że podłącze komputer pod usb 🙂 i to był strzał w dziesiątkę!!! 🙂 Dzięki temu zaoszczędziłem sporo pieniędzy,za które mogę kupić polk audio signature es 20 🙂

Porównanie dźwięku z tv przez optyka do usb z komputera,progress minimum dwa razy,a nawet trzy ! Czystość skala dźwięku, przestrzeń, głośność, coś wspaniałego! Czuję że wycisnalem max możliwości, dźwięk jest cudownie krystaliczny !

Słuchawki - detal taki sam jak przez bluetooth, ze wzmacniacza większe nasycenie dźwięku i głośność oczywiście.

Płyta cd- z tego co posłuchałem to z tidala przez usb dźwięk lepszy jak dla mnie oczywiste,tak o pół raza, żeby być obiektywnym 🙂

Także tymczasowo więcej pytań nie mam, tematu nie zamykam, może mi się coś przypomni to skrobne jeszcze, żeby nowego tematu nie zakładać,a i może tu się wiadomości komuś innemu przydadzą 🙂 poczytam sobie teraz forum 🙂 pozdrawiam 

• Pokaż nowe odpowiedzi