Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  174 członków

Haiku-Audio Klub
IGNORED

Lampy 300b do Haiku sensei 300b

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Bardzo proszę o pomoc w wyborze lamp do Haiku sensei 300b. Obecnie słucham na firmowych 300b jj. Gra naprawdę bardzo fajnie. Interesują mnie lampy EML 300B mesh. Podobno niesamowity dźwięk, magia i czar triody. Te lampy wymagają określonych parametrów od wzmacniacza. Nie wiem czy Haiku sensei 300b spełnia te wymogi. Napiszcie czy mogę zastosować te lampy. Bardzo dziękuję za pomoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/169108-lampy-300b-do-haiku-sensei-300b/

Dobry trop z wymianą JJ, bo tym lampom brak kultury doskwiera. Polecę Gold Lion PX 300B, bardzo dobrze grająca lampa, a nie kosztuje majątku. Będzie czysto i przejrzyście jak z JJ, ale z lepszą górą pasma, nie tak ostrą, bardziej urozmaiconym basem.

"Tynk pożera dźwięk" 747

Ja mam wrażenie, że genalex od JJ gra bardziej koturowo, nieco mocniej pcha wokal (jakby bardziej namacalnie) ale ma też nieco więcej dosadności - nie kazdy to lubi.

EMLe sa fajne - gra to bliżej Genalexa, ale jeszcze wyższą klasą... niemniej to nie jest "ciepła", soczysta lampa - jeśli szukasz dogrzania w stylu EL34 to raczej się zawiedziesz.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.