Skocz do zawartości
IGNORED

Problem z obrazem podczas oglądania tv

oley

Rekomendowane odpowiedzi

Drodzy forumowicze

TV, dvd,amplituner,vcr, cd i telefon mam podpięty do listwy Lestara za 50 zł (kupowałem ją 3 lata temu).

Od miej wiecej pół roku mam duży problem z odbiorem programów telewizyjnych z kablówki. Mam tylko sześć programów(pakiet tzw. socjalny) i na tvp2 strasznie sieją jakieś zakłocenia, ostatnio pokazują się też na pozostałych pięciu kanałach ale narazie da się to oglądać. Zakłócenia pojawiają się w jakims cyklu co kilkanaście minut a za chwilę obraz jest super. Na początku myślałem że to u mnie lodówka bo ona co jakiś czas się załącza ale to chyba nie to. Dlatego że zakłócenia nie występują po załączaniu lodówki-kilka razy na godzinę.

Czy przyczyną tego może być jakaś stara lodówka u sąsiada, jak to zbadac, co moge zrobić.

Prosze o pomoc.

Ja polecam to

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) lub (oraz) podłączenie masy sprzętu do kaloryfera (o ile jest masą).

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kablówka podłączona jest do vcr i z vcr do tv

nie rozumiem stwierdzenia wyłączyc vcr z przycisku-czy chodzi o całkowite odłączenie z sieci.

Niedawno podłączałem kablówkę bezpośrednio do tv ale zakłócenia ciągle były.

Podłącz kablówkę bezpośrednio do tv i zobacz czy jest ok - jak nie to znaczy że w TV coś siadło (najprawdopodobnie tuner - elektronika, albo samo gniazdo). Ja mam np mały telewizorek w którym jak wcisnę do końca przewód antenowy to obraz się psuje, a jak przewód ledwie dotyka gniazda antenowego to wszystko jest cacy (można powiedzieć HDTV ;) ).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.