Skocz do zawartości
IGNORED

głośniki do HK 230

syntax

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, poszukuję głośników do zestawu HK dvd 22+ avr 230, konkretnie chodzi mi o 2 fronty do stereo, które z czasem uzupełnię o central i tyły. Założenia są następujące:

- pokój < 20 mkw,

- muzyka różna: lekki jazz, rock, pop /smooth jazz, Oldfield, Sade, Turnau/ generalnie łagodne dźwięki z trąbkami,

- nie lubię nadmiaru basu /głośniki maja docelowo obsługiwać również KD 5.1/,

- wolałbym zestaw bez suba czyli fronty z szerokim pasmem,

- no i budżet: max. 1500 zł

Może i jest to myszyn imposibul ale czekam na propozycję

Dzięki i pzdr

PS. Sprzęt może być używany

https://www.audiostereo.pl/topic/16965-g%C5%82o%C5%9Bniki-do-hk-230/

chyba cię zmartwie ale ciężko ci będzie kupić sensowne fronty do H/K do 1500 zł. Niestety sprzecik jest wymagający od glośników i na byle czym nie zagra. Myśle że rozsądne minimum to JBL LX2004 (nietety juz nie produkowane) a z nowych JBL Northridge E60 za ok. 1900 zł. JBL dobrze się komponuje z Harmanem i powinieneś być zadowolony. Do H/K pasują szczegółowo i raczej ostrzej grające glośniki (odwrotnie niż np. do Yamahy) bo H/K ma ładną srednicę i bas ale wysokie tony są trochę wycofane i mało agresywne. Ja gram na celestionach i jest dobrze (ładna srednica, fajny bas) ale czasem trochę mi brakuje wysokich tonów (choć na dobrze zrealizowanych płytach jest w porządku).

hm, dzięki, wiem już, że to niełatwe zadanie :) a jak "widziałbyś" tu tannoye f 4? JBL już mi polecano ale ja nie widziałem nówek za mniej niż 2,5k

tak też to uzasadniano, że do HK pasuje JBL, bo to ten sam koncern, więc kolumny są podpasowane pod sprzęt HK, podobnie rzecz ma się z ininity. Problemem może być też brak miejsca, bo E 60 to jest kawał kolumny. Podstawkowce byłyby milej widziane ze względu na brak miejsca ale wolałbym obejść się bez suba, choć kije do podstawek swoje kosztują.

Dzięki za propozycje, oczekuję na dalsze, zwłaczcza od Harmanistów,

pozdrawiam wszystkich

Na Allegro kupisz nowe JBL E60 za ok. 1900 zł a nawet taniej:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a że małe nie są to fakt, ale może warto zrobić małe przemeblowanie :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

faktycznie cena konkurencyjna ale gwarancja to może być pic - jeśli to jest prywatny import, polski serwis HK nie honoruje gwarancji na sprzęt kupiony poza Polską - sprawdzałem u głównego importera, zdaje się Ryszard Bałys (jeśli przekręciłem - przepraszam), to samo przedsiębiorstwo jest głównym przedstawicielem JBL i Infinity, więc historia może być podobna,ale nie wiem tego na 100%

PS. Nawet pani z pixmanii (www.pixmania.com) była tak miła i dowiadywała się dla mnie, czy kupione u nich (Francja) klocki HK będą objęte gwarancją - niestety, tylko francuską...

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.