Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

13 minut temu, rob_in_hood napisał:

Ma ktoś jakieś doświadczenia z kolumnami z Aliexpress w takim przedziale cenowym?

Nasz forumowy kolega jest w ich posiadaniu od 6 miesiecy.

Sa 4 poziomy tych kolumn.różnią sie ceną.zwrotnicą.wagą.Te droższe są chyba wysyłane z Europy.Te tańsze nie dość że skromniejsze to z Chin wysyłka.i raczej vat do zapłaty.I często plus wysyłka.

Ja się jeszcze tutaj na forum nie spotkałem żeby ktoś użytkował kolumny z chin. Jeszcze te tańsze może ktoś próbuje. Ale jawne podroby bowersow. Chętnie bym o tym poczytał. 

2 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Ja się jeszcze tutaj na forum nie spotkałem żeby ktoś użytkował kolumny z chin. Jeszcze te tańsze może ktoś próbuje. Ale jawne podroby bowersow. Chętnie bym o tym poczytał. 

Był jakiś czas temu właściciel Aurum Cantus. Bardzo sobie chwalił, ale to akurat przykład "chińczyka" reprezentującego jakość, jakiej nie powstydziliby się bardziej uznani producenci. Którzy niejednokrotnie sami (jak KEF) produkują w Chinach 

6 godzin temu, piotrek7 napisał:

Był jakiś czas temu właściciel Aurum Cantus. Bardzo sobie chwalił, ale to akurat przykład "chińczyka" reprezentującego jakość, jakiej nie powstydziliby się bardziej uznani producenci. Którzy niejednokrotnie sami (jak KEF) produkują w Chinach 

Nie znam. Już go nie ma? 

No ale przyznasz że wydawanie 15k na te imitujące, tak to w takim razie nazwę, bowersy paczki to trochę dużo jak na strzał w ciemno.

8 godzin temu, tomek7776 napisał:

U kolegi pod lampą graja fajnie.Podróba...to fakt.ąle nie jeden do jednego...nawet w wyglądzie.

A może kolega by się ujawnił i podzielił szczegółami, nie tylko jak brzmią, ale i pomiary jakieś przedstawił... 

18 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Już go nie ma? 

Nie

19 minut temu, Piotr Sonido napisał:

No ale przyznasz że wydawanie 15k na te imitujące, tak to w takim razie nazwę, bowersy paczki to trochę dużo jak na strzał w ciemno.

Zdecydowanie się z Tobą zgadzam. Nie lubię imitacji. Natomiast kupno czegoś z tej oferty

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

wziąłbym pod uwagę ,choć i tu można znaleźć bardzo wyraźne nawiązania do stylistyki bardziej uznanych producentów

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, rob_in_hood napisał:

A może kolega by się ujawnił i podzielił szczegółami, nie tylko jak brzmią, ale i pomiary jakieś przedstawił... 

Kolega przestał sie tu udzielac pare lat temu,a byl tu od poczatku forum.

Duzo wartosciowych i z duza wiedza stad odeszlo.

14 godzin temu, piotrek7 napisał:

Nie

Zdecydowanie się z Tobą zgadzam. Nie lubię imitacji. Natomiast kupno czegoś z tej oferty

Ukryta Zawartość

wziąłbym pod uwagę ,choć i tu można znaleźć bardzo wyraźne nawiązania do stylistyki bardziej uznanych producentów

Te mi jakoś tak wyglądają nawet lepiej. Mimo że też widzę wpływ europejskich producentów na design. Ale no, zdecydowanie mniejszy.

Ukryta Zawartość

3 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Te mi jakoś tak wyglądają nawet lepiej.

Nawet mają (miały) polskiego dystrybutora ale niestety mimo to nie miałem okazji zobaczyć jak wyglądają na żywo. A co gorsze, jak grają.  A podobno warto

3 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Mimo że też widzę wpływ europejskich producentów na design. Ale no, zdecydowanie mniejszy.

Bo nawiązują do stylistyki hi-endowych producentów zamiast robić imitacje ich produktów. Dlatego patrząc na modele Genesis, Grand Supreme czy V12F widać wpływ stylistyki   Göbel lub Peak Consult a nie druciarskie zerżnięcie B&W Diamond

hm..zerżniecie tak...druciarskie  nie do końca.graja dobrze..na ile kilkugodzinne odsłuchy są miarodajne.

p.s

ale rajcowanie sie chinskimi dac.wzmacniaczami ...czy to nie to samo co podrabianymi kolumnami przypadkiem...

7 godzin temu, piotrek7 napisał:

Nawet mają (miały) polskiego dystrybutora ale niestety mimo to nie miałem okazji zobaczyć jak wyglądają na żywo. A co gorsze, jak grają.  A podobno warto

O to ciekawe. To sporo mnie ominęło. Kto to był? I czemu nie jest? 

7 godzin temu, piotrek7 napisał:

nawiązują do stylistyki hi-endowych producentów zamiast robić imitacje ich produktów. Dlatego patrząc na modele Genesis, Grand Supreme czy V12F widać wpływ stylistyki   Göbel lub Peak Consult a nie druciarskie zerżnięcie B&W Diamond

Zgadzam się. Umiejętnie to zrobione jest

7 godzin temu, tomek7776 napisał:

hm..zerżniecie tak...druciarskie  nie do końca.graja dobrze..na ile kilkugodzinne odsłuchy są miarodajne.

p.s

ale rajcowanie sie chinskimi dac.wzmacniaczami ...czy to nie to samo co podrabianymi kolumnami przypadkiem...

To trzeba by pytać tych co się rajcują chińskimi wzmacniaczami i przetwornikami. Ale dobre pytanie.

• Pokaż nowe odpowiedzi