Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha RXV 1500 wasze opinie

klemens

Rekomendowane odpowiedzi

dokładnie! Vonda ma rację. Każda Yamaha od 5xx ma rozłączane stopnie końcówki i przedwzmacniacza, czyli jak się wyjmie zwory to nawet gdybyś chciał sobie pokręcić nic to nie da bo wtedy używasz tylko końcówki mocy...jeśli z pre-out puścisz sygnał na MAIN -IN we wzmaku...

• 11 miesięcy później...

Ja mam 1400 i nic do niej jeśli chodzi o nagłośnienie pomieszczenia nie mam.

Słucham/oglądam w pomieszczeniu 50m2 na kolumnach DIY i wszystko ?gra?. Czasem dochodzę co prawda do poziomu głośności 0 db ale są to wyjątki. Jednyny problem to mocne grzanie ampli, do tego stopnia że musiałem zmienić aranżację półki i przestawić DVD bo było mu za ciepło. Ale jakość jest solidna (dzwięku KD i stereo)

Miałem kiedyś AX 870 a potem AVR 23 HK i właściwie najlepszy był 870 (stereo) a potem 1400.

Z wielką uwagą przeczytałem wszystkie wypowiedzi na temat Y 1300-1500 i chciałem się zapytać w czym ona jest tak wspaniała w kinie (pomijam stereo) oprócz potęgi basu, dużej dynamiki i szczegółowości tylko na frontach?

Zanim posłuchasz Yamahy RXV 1500 proponuję posłuchać Onkyo TX-SR 703E i Pioneer VSX-1015.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-11529-100005229 1170287299_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

w sumie to trzeba by posłuchać... bo każdy inny ma gust i czegoś innego może oczekiwać, u mnie jest OK (mam model 1300), a reszta jak w zakładce... w KD subwoofer jest zbędny :-) przy tych kolumnach co mam, chyba ze wieksze lokum będę miał...

pzdr

123... test

Mirras

Sądząc jak maniakalnie wklejasz te same info o ampli Onkyo mógłbym pomyśleć że jesteś na prowizji firmy. Myślę że są tu ludzie na tyle inteligientni, że wystarczy jak raz wkleisz info o Onkyo, szkoda zaśmiecać forum.

Pozdrawiam

coex

narobi zamieszania jak się narobiło z marantzami i ceny skoczą w góre :-), albo handluje tymi onkyo.

Ja tam niewiem czy brzmienie onkyo aż tak się zmieniło, ale jakieś trzy lata temu brat kupił w MM zestaw onkyo i w porównaniu do yamahy ten sprzęt nie miał basu - cienutko śpiewał , a podłączaliśmy u mnie na moim zestawie głośnikowym. Kupił bo myślał że będzie lepiej grało niż Yamaha.Wymienił na Yamahe tyle że model 440... ciszył się że mógł wymienić... bo zwrotów to u nich nie ma :-(.

pzdr

123... test

• 10 miesięcy później...

a ja mam problem z rx-v 1400 pomimo ustawienia wyjsci strefy b na pre ..sygnal z pre jest strasznie cichutki...

i przez to musze przepinac glosniki pomiedzy wzamkiem stereo a amplitunerem...a szkoda .....obawiam sie ze albo wymiana yamahay na inna firme z glosnym preoutem albo dolozenie przedwzmacnicza......tak apropos czy w tej 1400 mozna zlikwidowac jakies zwory zeby preout gral glosniej?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.