Skocz do zawartości
IGNORED

Kondansator MANT mkt, ktoś zna?

Prospero

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś spotkał się z takim tworem? Konkretnie chodzi o kondensator 4.7uf do zwrotnicy w kolumnie. Niestety w dostępnych sklepach nie udało mi się znaleźć nic innego. Sprzedawca zachwalał, że są ok! Chcę je wykorzystać do zwrotnicy w kolumnach. Mam trochę czasu w święta na "podłubanie" i zasatanawiam się czy wlutować te co mam czy zamówić coś lepszego i jeszcze chwilę zwlekać. Będę wdzięczny za info. Chodzi o tuning Tannoy M1.

https://www.audiostereo.pl/topic/16970-kondansator-mant-mkt-kto%C5%9B-zna/

Kupiłem takie na zasadzie,żeby jakieś były bo nie chodziło mi w danej konstrukcji o jakość. Co moge powiedzieć... Brzmieniowo niestety nie są za dobre.Nawet na tubowym sopranie i Teslowskim średniotonowcu słychać różnicę między zwyczajnym MKSE miflexa,a MKT MANT.

Tutaj chcesz tuningować dość dobre monitory więc radze Ci zainwestować chociażby w Jantzeny z Allegro.Sam ich jeszcze nie słuchałem ale słyszałem dość pochlebne opinie na ich temat i mam zamiar je na początek zastosować do swoich kolumn opartych na ETONie i Audaxie.

Nie zapomnij też o okablowaniu i NAJLEPIEJ pomiarze autentycznej pojemności jaka była w M1.Unikniesz tym samym przesunięcia podziału zwrotnicy,a tylko poprawisz brzmienie wysokich tonów.

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

> Dreamer_1

Dziekuję za info. Z pokorą zastosuję się do rady:) Wewnętrzne okablowanie wymieniłem już wcześniej na profigolda bassflex. Takim samym kablem monitory są połączone ze wzmacniaczem. Chociaż hmmm... ten profigold to chyba nic specjalnego a skoro już będę je rozbierał to może znów jakieś nowe druty powkładać, tylko jakie?

>Tutaj chcesz tuningować dość dobre monitory więc radze Ci zainwestować chociażby w Jantzeny z

>Allegro.Sam ich jeszcze nie słuchałem ale słyszałem dość pochlebne opinie na ich temat i mam zamiar

>je na początek zastosować do swoich kolumn opartych na ETONie i Audaxie.

>

Ja testowalem je na tonsilach gtc 11/100 oraz na tytanie i na Vifce i powiem ze sa bardzo dobre. Na allegro sa bardzo tanie w porownaniu z Arton czy innymi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.