Skocz do zawartości
IGNORED

Kolejna zmiana właściciela Sound United

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie zostało ogłoszone przejęcie grupy Sound United (Denon, Marantz, B&W, Polk, Classe, Definitive) przez Harmana, czyli pośrednio przez Samsunga. Masimo pozbywa się grupy za jedną trzecią ceny, jaką zapłaciło za nią 3 lata wcześniej. Wyniki finansowe ostatnimi czasy mieli słabe. Niewykluczone, że niektóre marki mogą zostać wygaszone, bo wewnętrzna konkurencja w portfelu Harmana będzie spora.

22 godziny temu, Garfield napisał:

Właśnie zostało ogłoszone przejęcie grupy Sound United (Denon, Marantz, B&W, Polk, Classe, Definitive) przez Harmana, czyli pośrednio przez Samsunga. Masimo pozbywa się grupy za jedną trzecią ceny, jaką zapłaciło za nią 3 lata wcześniej. Wyniki finansowe ostatnimi czasy mieli słabe. Niewykluczone, że niektóre marki mogą zostać wygaszone, bo wewnętrzna konkurencja w portfelu Harmana będzie spora.

No to po zawodach...

Samsung już poprawił Arcam, więc jak macie kupować coś od Marantz to lepiej zróbcie to teraz, zanim Koreańczycy dotkną się deski projektowej albo gorzej budżetu.

16 godzin temu, Rafaello_666 napisał:

To teraz mam audio od Samsunga. Czyli, jakbym z telefonu słuchał. Cholerka... 😂

Teraz jeszcze nie masz, ale czas na zakup PMA-3000 już Ci się kończy 🙂

12 minut temu, Gargan napisał:

No fakt - w takiej cenie nie kupuje się Samsunga tylko Apple 😄

Jeszcze gorzej.  Apple, to sprzęt kompatybilny sam ze sobą. Jak jakiś wyszukany, audiofilski komponent.

35 minut temu, Rafaello_666 napisał:

Jeszcze gorzej.  Apple, to sprzęt kompatybilny sam ze sobą. Jak jakiś wyszukany, audiofilski komponent.

To zupełnie jak sprzęt Samsunga pod markami audio - aplikacja Harman do obsługi streamingu nie działa z żadnym z moich 3 telefonów. Nawet Huawei nie dał jej rady.

Godzinę temu, Gargan napisał:

To zupełnie jak sprzęt Samsunga pod markami audio - aplikacja Harman do obsługi streamingu nie działa z żadnym z moich 3 telefonów. Nawet Huawei nie dał jej rady.

Raz miałem Harmana zestaw. Amplituner i bluray. Był to najbardziej dziadowski sprzęt, jaki miałem w domu. Z przyjemnością wróciłem do Denona i jego funkcjonalności. 

@Rafaello_666 no to nic się nie zmieniło, tylko teraz grupa Harman zaraziła swoją jakością resztę nabytków Samsunga. 

Dlatego niegdyś pancernik Arcam zrobił się dziurawą łajbą. Wiesz jak musiałem naściemniać, żeby pozbyć się SA30? Facet jeszcze tego samego dnia dzwonił, że przestał działać. Odesłałem go do serwisu, bo było jeszcze półtora roku gwarancji. Myślę, że gówno z tym zrobią. Tam są problemy softwareowe a nie hardwareowe. Tego nie naprawisz.

Ten cały MusicLife to Szatan stworzył, żeby pokutę na audiofilach wyegzekwować 🤪

Screenshot_20250508-165511.png