Skocz do zawartości
IGNORED

wymiana lasera

nowy40

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę szanownych forumowiczów o pomoc.Właśnie usiłowałem przeczyścić soczewke lasera Technics EH7509

(Proszę bez kpin wzgledy finansowwe powstrzymują mnie przed czyms rozsądniejszym).

robiłem to delikatnie od góry miekkim pędzelkiem.Efekt jest taki że oslepł całkowicie.

Po pierwsze co zrobić by przejrzał (widział juz słabo)

po drugie na jaki nowy go wymienić (typ)

Z góry dziękuję za szybką odpowiedż bo zostałem na panasonicku ra82 a słuchać na nim muzyki to jak lizać cukierka przez szybe..

https://www.audiostereo.pl/topic/17043-wymiana-lasera/

no to nie zadziala na 100%

kup takie cos co sie zwie DUST OFF - sprzezone powietrze - nie pomyl z zamrazaczem podobne opakowania

dmuchnij w pryzmat(pod soczewke tylko ostrozne co by nie urwac siczewki - skieruj strumien powietrza na krawedz soczewki z odleglosci ok 5- 10 cm)

potem spirytusik taki ze sklepu, wacik i przestrzyj soczewke na mokro - nie wycieraj do sucha

odpal sprzet i sprawdz czy pomogla

jezeli to samo to powtorz wszystkie czynnosci

jak po raz drugi nie pomoglo to nie ma co czarowac tylko wymianiac :(((

https://www.audiostereo.pl/topic/17043-wymiana-lasera/#findComment-286645

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.