Skocz do zawartości
IGNORED

Co wybrać DENONA 1705 czy YAMAHE RXV 450

VincentVega32

Rekomendowane odpowiedzi

ToSk, 9 Kwi 2005, 13:18

>raver,słuchaj,potrafie dokłądnie rozróznic co jest aluminium a co plastik,wiec naprawde zbedne sa

>twoje linki.......ja to widziłem na zywo,i nie chodzi o to ze sie nie swieciło tylko o to ze nie

>było to aluminium.......NA 100%!! i nie masz sie naprawde co pocieszac,jesli masz 1705.Mozesz

>podawac mase linków ale jak sie cos widziało na zywo to jest najwazniejsze,i takie sa fakty i

>tyle,nie zmienisz tego za sprawa tych linków które podaja błędne informacje....

Nie mam zamiaru polemizowac z tepym oszolomem ktory wie lepiej ze Denon 1905 ma plastikowy front bo "sie w sklepie na wystawie mu nie swiecil jak ogladal" :))))))))

Mam odtwarzac DVD-1400 a aluminiowym frontem i tez sie nie swieci.Nie kompromituj sie faceciku.

oka starczy tych kłótni nie chodzi o to czy ktos widział czy nie czy ktos przeczytał recenzje z jakiejs tępej gazetki

ja mam oba te amplitunery w domu i oba maja aluminiowe panele ktos nie potrzebnie robi zamieszanie

"Nie mam zamiaru polemizowac z tepym oszolomem ktory wie lepiej ze Denon 1905 ma plastikowy front bo "sie w sklepie na wystawie mu nie swiecil jak ogladal" :)))"

przepraszam,ja miałem na mysli od poczatku denona 1705 a nie 1905,i przydało by sie troche kulturki..... tak czy siak polecam doskładac do 2105 a nie mieszac sie w te zabawki które z Denonem nie maja nic wspólnego....

Pozdrawiam

"Nie mam zamiaru polemizowac z tepym oszolomem ktory wie lepiej ze Denon 1905 ma plastikowy front bo "sie w sklepie na wystawie mu nie swiecil jak ogladal" :)))"

przepraszam,ja miałem na mysli od poczatku denona 1705 a nie 1905,i przydało by sie troche kulturki..... tak czy siak polecam doskładac do 2105 a nie mieszac sie w te zabawki które z Denonem nie maja nic wspólnego....

lolekczq

"a mam oba te amplitunery w domu i oba maja aluminiowe panele ktos nie potrzebnie robi zamieszanie"

pozostawie to bez komentarza................

Pozdrawiam

prezes-gerard prosze nie rob zamieszania własnie siedze nad tymi denonami w domu rozkręciłem im obudowy i jeszcze raz pisze ze maja aluminiowe panele 1705 oraz 1905 dotykam i macam obu ampli i oba są aluminiowe

proszę nie robcie z ludzi debili

a moze loleczkq Ty pod pojeciem aluminiowy panel masz na mysli obudowe ampli(boczne scianki itd) a nie front?? jesli tak to co innego,chociaz to i tak nie aluminium tylko stal,ehh.......Ci forumowicze.....;).Ale jak mówiłem wczesniej,polecam doskłądac do 2105 poniewaz 1905 i 1705 to dla ludzi którzy kupuja od tak sobie zeby szybko było i załatwionenie nie zastanawiajac sie nad tym ze to sprzet moze byc na lata i ma sprawaiac przyjemnosci ze słuchania....wiec moze pominmy to cos jak 1705 co Denonem trudno nazwac....a bardziej Cenonem.

lolekczq, 9 Kwi 2005, 15:35

>prezes-gerard prosze nie rob zamieszania własnie siedze nad tymi denonami w domu rozkręciłem im

>obudowy i jeszcze raz pisze ze maja aluminiowe panele 1705 oraz 1905 dotykam i macam obu ampli i oba

>są aluminiowe

>proszę nie robcie z ludzi debili

sadze kolego, ze nie wiesz o czym piszesz. aluminiowy front to znaczy, ze plyta czolowa na ktorej znajduje sie wyswietlacz, przyciski, pokretla itp., itd. jest wykonana z plata aluminium. i zapewniam Cie, ze 1705 to plastik, jak najbardziej plastikowy plastik. front 1905 jest owszem aluminiowy, lecz galki sa plastikowe. obcowalem z tym sprzetem osiem godzin na dobe, w sklepie. i teraz ja prosze abys nie robil z ludzi - i przy okazji z siebie - debili.

Powracając do tematu sądze ,że te oba ample wnoszą coś ciekawego w zupełności wystarczalnego dla początkującego i człowieka chcącego sie zmiescic w granicach okolo 1tysiaca.

W tym przedziale raczej nic innego nie ma i dlatego czesto są pytanie o te wyzej wspomniane ample.

Wg. tego co o nich przeczytalem na forum/testach/recenzjach myśle ,że Yamaha450 wypada lepiej w dzwieku przestrzennym , natomiast Denon1705 bardziej obdarowany w basik i troche leprze stereo.

Oczywiscie mogę się mylić są to tylko moje wizje.

Jeśli ktoś mialby 100% odpowiedzieć na temat to tylko czlowiek ,który mial przyjemnosc słychac oba produkty.

(wymienić wady i zalety Yamahy i Denona) każdy wówczas przeanalizowałby podane wady i zalety i wybrał sprzęt odpowiadający dla swoich uszów. Jeden woli to drugi tamto.

I to ,ze ktoś słychał dwa czy trzy ample Yamahy i brzmiały beznadziejnie to nie znaczy ,ze wszystkie modele są identyczne.

Dzieki za uwage! :)

no teraz to sie wkurwiłem i niech mnie moderator wy***ie z tego forum za ten post bo juz mnie to wk***ia

nie interesuje mnie czy ktos kupi denona czy jamahe wisi mi to ale mam w domu oba amplitunery w domu i nie piszcie debilizmow na forum ze te ampli sa plastikowe nie jestem slepy nie chcecie to nie musicie tego kupywac napiszcie ze dzwiek jest dla was kiczowaty itd dla kazdego brzmi inaczej ale nie piszcie bzdur ze jest plastikowy

Jeszcze dodam dla zainteresowanych co znalazlem:

Można zaobserować ,ze dla każdego inaczej brzmi jednym sie podoba to, drugim co innego.

Ocena czasopisma AUDIO

Denon AVR-1705 - 62 Punkte

YAMAHE RXV 450 - 62 Punkte

Yamaha RX-V750 - 73 punkte

Pioneer VSX-D 814 -67 punkte

Yamaha DSP-Z9 - 103 punkte

---------------------------------

HEIMKINO:

Denon AVR-1705 - 1,3 (czyli od 5-1 tym nizej tym lepiej)

YAMAHE RXV 450 - 1,6 (czyli od 5-1 tym nizej tym lepiej)

Pioneer VSX-D 514 -1,6

Pioneer VSX-D 814 -1,4

Yamaha DSP-Z9 - 1+

---------------------------------

HOME CINEMA TEST:

Denon AVR-1705 - 1,2

YAMAHE RXV 450 - 1,3

Pioneer VSX-D 514 - 1,6

--------------------------------

SEREOPLAY:

Denon AVR-1705 - 51 punkte

YAMAHE RXV 450 - 52 punkte

Yamaha RX-V750 - 63 punkte

Yamaha DSP-Z9 - 80 punkte

-------------------------------

HIFI TEST:

Denon AVR-1705 - 1,2

YAMAHE RXV 450 - 1,3

lolekczq, 10 Kwi 2005, 00:12

>no teraz to sie wkurwiłem i niech mnie moderator wy***ie z tego forum za ten post bo juz mnie to

>wk***ia

>nie interesuje mnie czy ktos kupi denona czy jamahe wisi mi to ale mam w domu oba amplitunery w domu

>i nie piszcie debilizmow na forum ze te ampli sa plastikowe nie jestem slepy nie chcecie to nie

>musicie tego kupywac napiszcie ze dzwiek jest dla was kiczowaty itd dla kazdego brzmi inaczej ale

>nie piszcie bzdur ze jest plastikowy

uwazam, ze masz problem z odroznieniem metalu, a dokladniej aluminium, od plastiku. jestes pierwsza osoba, ktora uwaza, ze front 1705 jest wykonany z aluminium. zadam Ci pytanie: czy wiesz, rozumiesz, pojecie front amplitunera?

dobra basta nie irytujcie mnie juz kupcie se jamahy i badzcie szczesliwi ja mam 2 denony plastikowe z drewnianym pilotem bo lubie sobie strugac wieczorami z nudow gdyz dzwiek z denona jest beznadziejny i zazdroszcze wszystkim jamahy 350 bo w niej panel jest aluminiowy

a jak mi sie skonczą klocki do strugania to sobie ze starej felgi od 125p wyklepie dvd

temat uznaje za zakonczony bo dvd denona wyklepanego z felgi od fiata nie ma wyjscia na subwofer

Witam

ja tylko jako owner 1705 mówie ze front jest piękny i plastikowy ( tylko stand by i power on/off allu )

w sklepie zauważyłem ze 1905 ma allu cały front

pozdro

ps co do brzmienia denon mi bardzo odpowiada ( chodzi o szczegóły sceny ) w tej klasie cenowej

Bor

widze lolekczq, ze Ty rzeczywiscie masz problem z odroznianiem wszelkiej masci materialow. jesli posiadane przez Ciebie denony to 1705 i 1905, to ten pierwszy ma front plastikowy a drugi aluminiowy. piloty zapewne nie sa drewniane tylko plastikowe - tylko nie myl z aluminium. a dvd zapewne nie robi sie z felg od fiata - to dla Twojej informacji. a yamaha 350 posiada panel plastikowy. i nie irytuj juz sie tak.

Dla mnie na 100 % 1705 to plastik a 1905 aluminium mozna to poznac po innym mocowaniu frontu jak sie spojrzy na niego z boku a poza tym na dotyk zimny-aluminium cieply- plastik oczywiscie jesli nie jest pod pradem mozna to stwierdzic bo jak jest alu pod pradem to tez jest cieply :-).

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.