Skocz do zawartości
IGNORED

Proszę o radę - zestaw Technics'a

skol

Rekomendowane odpowiedzi

Mam możliwość zakupienia zestawu Technics'a w skład którego wchodzą:

-amplituner SA GX180

-korektor SH GE70

-CD SL p370

-tape RS-AZ6

-kolumny SB CD320

Cena ok.800zł za wszystko. Proszę o rade bo ja w tych sprawach jestem zielony!

Mam tez mozliwość kupna zestawu bez cd i magnet. Jaką ewent. cenę zaproponować ?

Z góry dziekuję za odpowiedzi

skol: uwaga o unitrze to radosny idiotyzm, ale... akurat te technicsy to nic specjalnego. Podobny amplituner kiedyś miałem (model 170 - bba, nadal mam, gdzieś leży i czeka na wywiezienie na działkę), wraz z tymi właśnie kolumnami. Amplituner produkuje dźwięk, i tyle właściwie można o nim powiedzieć; kolumny na pierwszy rzut ucha grają nawet efektownie (mocno podbity przełom basu i środka) i "bajerancko" ;) wyglądają, ale bas w ich wykonaniu to walenie kapciem o wersalkę , a o dobrej średnicy i jakiejkolwiek górze zapomnij.

Co do cen, poszukaj w "aukcjach zakończonych" na Allegro - strzelam, że amplituner to jakieś (góra) 350 zł, za kolumny można dać pewno ze 100. Korektor w ogóle sobie daruj, bo i po co? Cena za całość nie jest wygórowana, ale... to marny sprzęt.

Fakt, w Technicsa nie ma co wchodzić. Nadmienię jedynie, że przy poziomie, jaki owa marka reprezentuje, korektor ma zens na zasadzie brzytwy do chwytania się.

Natomiast jak już kupować tani używany sprzęt, to raczej Yamahę, Pioneera, Kenwooda niż Technicsa czy Sony.

• 1 miesiąc później...

Skol miałem kiedyś podobny zestaw Technicsa. Amplituner SA GX 170, CD SL PD 470, później SL PS 670D i 770A. Decka miałem chyba 425. Zamieniłem to na Kenwooda wzmak KA 5050, CD DP 5050 i 5060, tuner KT 3050L. Miałem też CD DP 5040. Powiem Ci tak, pod względem jakości wykonania, jakości dźwięku i wyglądu Kenwood bije na czaszkę te Technicsy. CD Kenwooda można kupić za ok 200 zł na Wolumenie lub Allegro. Polecam Ci DP5040. Wzmak kup sobie KA4040, 4050, 5040, 5050 ewentualnie 3050. Każdy z nich ma podobny wygląd i gra uczciwie. Tuner to polecam Ci KT 3050 z RDS albo starsze bez RDS np 3040. Seria ..40 i ..50 to najpiękniejsze wzorniczo Kenwoody i ostatnie porządne, póżniej to zaczął się Tajwan...

szyba - nei pisz głupot bo napewno żadnego z naprawde najlepszych Technicsow w życiu nie słuchałeś. Ja pomimo iż nie jestem fanem tej marki to musze przyznać ze pare ich najlepszych konstrukcji sprzed ładnych paru lat wygrało z niektórymi "audiofilskimi" klockami w moim odczuciu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.