Skocz do zawartości
IGNORED

RADMOR 5102 + LIESENKOTTER Carnegie 120K

kemyR

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Udalo mi sie zakupic ostatnio zabytkowego Radmora i w tym momencie jestem na kupnie kolumn. Nie wiem co dobrze bedzie z nim gralo. Czy ktos moze ma jakies przetestowane kolumienki ? Na allegro znalazlem dosc ciekawy (chyba) oferte w interesujacej mnie cenie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Byc moze mial ktos do czynienia z naglosnieniem tego producenta.prosze o opinie. dzieki.

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/17089-radmor-5102-liesenkotter-carnegie-120k/

napisz, czego słuchasz i na co najbardziej kładziesz nacisk w muzyce. I metraż pokoju.

U mnie radmor5102 grał z:

- DIY na tesli i tonsilach - jako jedyny był w stanie wyciągnąć z nich bas (lepiej niż 100W kenwooda)

- tonsil space'86 - bardzo ładnie je uciągnął, czysto grało ale przestrzeń beznadziejna

- altus 120 - te 25watów radmora jest w stanie zatrzęść domem w posadach :) - na tym teraz jadę

Radmor ma mocny bas i bardzo wyraźne wysokie, więc szukałbym kolumn 3-drożnych z możliwie szerokim pasmem przenoszenia średniotonowca - będziesz miał bas, wysokie i przestrzeń.

Gratuluję zakupu :))

poczytaj o renowacji radmora, niektóre zabiegi są bardzi proste i poprawiają dźwięk o klasę

firmy z linku nie znam. Sądząc pod wykonaniu, nie jest zbyt wysokich lotów.

Jeśli kupujesz używane kolumny, to dobrze jest móc je obejrzeć i posłuchać. To, że kopułka dobrze wygląda, nie oznacza, że gra. Na zdjęciu też nie sprawdzisz w jakim stanie są zawieszenia. A jak się rozlecą, to już raczej nie kupisz takich (lub zapłacisz jak za złoto). Dlatego jeśli używane to albo obejrzeć, albo kupić tonsile - sa części zamienne i zawsze da się naprawić te kolumny.

daj swój mail w "o mnie"

jakiej muzyki slucham - tylko i wylacznie drum'n'bass. nacisk klade w zasadzie na wszystko. gleboki drżący bas,konkretne wysokie i srednie tony,duza dynamika. metraz pokoju,ok 3m na 5m. zalezy mi na czyms gabarytowo nieduzym .

Ukryta Zawartość

pocztaj o obudowach, będziesz więcej wiedział nt czego szukać.

Ja jestem zwolennikiem zamkniętych.

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.