Skocz do zawartości
IGNORED

Vienna Acoustic + Vincent S236 hybryda

Heban

Rekomendowane odpowiedzi

Dziendobry czy sluchal ktos z was moze podlogowe kolumny VA ze wzmacniaczami vincenta ? interesuje mnie szczegolnie zestawienie z hybrydą s236. Vienna lubią mocne wzmacniacze, ciekaw jestem jak to brzmi - cieplo vienna acoustic + hybrydowy vincent.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/17148-vienna-acoustic-vincent-s236-hybryda/
  • 2 tygodnie później...

Hej Heban, ja mam hybryde Vincenta, coprawda zupelnie inna (Preamp Ls-1 i dwie koncowki D-150 w bi ampingu z Visatonami DIY), ale na temat charakterystyki dzwieku moge powiedziec tylko tyle ze jest...hybrydowa...nie taka "ciepla" jak lampy, ale za to rezerwy mocy sa niesamowite, podejrzewam ze S236 ktory jest nowsza konstrukcja bedzie sie zachowywal podobnie. Slyszalem gdzies opinie ze Vincenty czesto klekaja z wydajnymi kolumnami, ja takiego zjawiska nie zaobserwowalem, wrecz przeciwnie, boje sie czasami ze wydmucham moje Visatony jak robie glosniej...Sugerwoalbym naturalnie odsluch bo jesli chodzi o hybrydy to zdania so podzielone, ja polecam goraco...Problem w tym ze jedna z moich koncowek jest o 4 lata starsza od mojej i lampy juz siadaja, tu sie okazuje jaki wplyw ma ich jakosc na jakosc...Jak bedziesz kolo Hannoveru to zapraszam na odsluch :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.