Skocz do zawartości
IGNORED

arcam alpha 6 plus kto zna

zimny 777

Rekomendowane odpowiedzi

Ten model przeżył u mnie tyle burz dziejowych że zastanawiałem się czy nie wstawić go w gablotkę na pamiątkę. Chyba za długo go miałem bo ile razy się zabieram do pisania opinii jakoś siły mnie opuszczają na myśl ile tego pisania by musiało być - nie mniej chyba jednka w końcu się przemogę:)))

heh za ścianą (wiesz gdzie)pojawiły się dali 505 i grają z Nadem 350.raczej to nie zagra-głównie na basie(wygrzewa się na razie)więc może by zmienić na Arcama albo jeszcze coś i musi być z pilotem

NAD 350 coś tam zagrać potrafił, nie skreślałbym go tak szybko. Tak jak u Ciebie annawroc to jednak może nie zagrać - twoje kolumny to jednak trochę inna półka. Arcam 6 plus i Dali 505 to pewne punkty, akurat Tomato sprzedaje 6plus (ogłoszenia na forum). Do tego jakiegoś głośnikowego Audioquesta (moze byc najtańszy) i powinno być ok. Sprawdzaliście 505 ze swoim E10?

z nadem to jednak trochę bedzie problem,bo on eksponuje bas,dali też grają dużym basem.robi się buczenie. z e10 sprawdzane było ale przed wygrzaniem wiec nie zagrały.za czas jakiś spróbujemy raz jeszcze ale słychać i tak,że nie da rady osiągnąć takiego dźwięku,jaki z elaców idzie.w każdym razie poprawa jest w stosunku do poprzednich kolumn i to chyba najważniejsze.a tak w ogóle to... napiszemy maila,bo zmiany ,zamiany ,zmiany i pewnie niedługo zaprosimy na parapetówę.ale na razie sza,żeby nie zapeszyć

a ile tam m2? Moze cos kablami by się dało zrobić - wezmę Fadela na próbę next time. Jak 350 Eksponuje bas to w tych samych warunkach obawiam się że z Arcamem może byc podobny problem (góra może byc lepsza, ale basu arcam z Dalimi nie żałuje). Cdek wasz czy Marantz (może źle zapamiętałem)?

No to się nie dziwię - u kolegi nawet w o połowę większym pomieszczeniu Dali 202 (tylko jeden midwoofer) generują odpowiednią ilość basu, z 505 może byc lekkie przegięcie. Oczywiście niema takiej rury której by się nie dało odetkać - miałem na 13-14m2 Dali 450 i grały ok (z Arcamem i różnymi cd) jest tylko jedno ale - pokoj był bardzo mocno wytłumiony - zasłony w dwóch oknach, kapa nad łóżkiem na śtrodku dłuższej sciany, dywan fotele, książki na półkach - dość głucha akustyka się zrobiła i grało tam bardzo dobrze, dużo lepiej niż w gołych 22m2. Pobawcie się z tym pokojem trochę, może zmieńcie ustawienie - Ten Nad taki zły nie był jak pamiętam. Skoro macie CD541i to lekko schowana góra w porównaniu do Arcama może być atutem w zestawieniu z 505.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.