Skocz do zawartości
IGNORED

Jak nagrać aby odtworzyć na DVD

darek2

Rekomendowane odpowiedzi

Mam ściagniętą płytę w jednym pliku jako obraz płyty,moje pytanie jak ją nagrać aby widział ją odtwarzacz DVD,płyta to Lets'Dance Dawida Bowiego SACD - DTS Audio.Z góry dzięki za pomoc.

Skoro to jest obraz to nie pozostaje nic innego jak nagrac to na plytke DVD

Obraz jak to obraz - nagrana plyta powinna byc wierną kopią oryginalu z ktorego ten obraz byl robiony i nie powinny pojawic sie problemy z odtworzeniem tego.

Problem tylko może być z nosnikiem. Skoro jest to SACD to podejrzewam że jest to chybrydowa plyta i zawiera duzo wiecej danych nis zdola pomiescic standardowa DVD+/-R (a wiec 4,7 GB)

Chybrydowa plyta ma sciezki dzwiekowe zrealizowane w SACD, Stereo CD oraz DTS. Plyta dwuwarstwowa ktora pomiesci tyle danych kosztuje blisko 50 zl.

Poszło nagrałem w Nero jako obraz płyty CD i odtwarza zarówno na odtwarzaczu CD i DVD tylko ,że nagrał się dźwięk stereo a z opisu płyty wynika że powinno być SACD DTS Audio ,mój Pioneer odtwarza ten typ płyt,plik z tą muzyką był spakowany i po rozpakowaniu zajmuje 401MB,to wydaję mi się ,że po prostu jest zły opis tej płyty.

SACD zdaje się jest kodowany i nie daje się tak łatwo zrippować, o ile wogle można to zrobić.

Jak to płyta hybrydowa, to pewnie udało się skopiować jedynie stereo, a opis płyty pozostał nie zmieniony i takie zostało umieszczone w sieci.

Jeśli komuś udało sie cokolwiek zripować z tej płyty to na 99 % wyłącznie stereo

natomiast jeśli to faktycznie jest obraz płyty to powinien byc on wierną kopią płyty oryginalnej a więc z zachowaniem jej "chybrydowych" właściwości.

Jeśli tak nie jest to pozostaje jeszcze kwestia jakiegos zabezpieczenia niepozwalającego stworzyc wiernej kopii tego SACD.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.