Skocz do zawartości
IGNORED

nagrywanie audio problemy z dynamiką

SIUGASA

Rekomendowane odpowiedzi

Słuchaj czy możesz wreszcie odpowiedzieć na moje pytania? Nie sprowadzaj wszystkiego "zajrzyj do książki". Proponujesz jakies urządzenia i z tego wszystkiego niewiem czy to co mam jest dobre czy złe - nawet nie usłyszałem opini - a wogóle to dlaczego miałbym zmieniać? Co do książek mimo wszystko bardzo chętnie zajrze jednak najpierw od Ciebie chciałbym się dowiedzieć dlaczego akurat taka charakterystyka a nie inna poco owiewki, taki sprzęt itp... Napisz o tym a nie tylko o samej literaturze i sprzecie...

Dobrze

Zaczynamy jeszcze raz . Owiewka wytłumi ci 90% [jeśli jest dobra] akustycznych śmieci dochodzących z boku mikrofonu likwiduje ona oprócz tego co nazywamy dźwiękiem , taże zmiany ciśnienia np wpływ ruchu powietrza na mebranę wiatru przeciągów i tym podobnych. Odpowiedź na pytanie drugie dlaczego nie charakterystyka nerkowa poprostu dlatego, że Ciebie interesuje nagrywanie tego co znajduję się przed Tobą. a nie po bokach

nerka będzie zbierała drgania ścian bocznych odbicia fal a nie falę pochodzącą bezpośrednio od jej źródła , nie byłem w tym kościele w czasie koncertu mszy czy czegoś podobnego, ale nie sądzę aby ten szum w dolnych rejestrach pochodził z tak zwanej dmuchawy są one naprawdę cichobierzne i idealnie wytłumione , nie wykluczam

jednak, że mogą to być jej drgania jeśli nie jest osadzona na osobnym fundamencie lplus drgania przewodów doprowadzających powietrze do instrumentu przenoszone przez podłoże a potem przez statyw amortyzuj więc

uchwyt mikrofonowy i pod nogi statywu daj podkładki filcowe , mikrofony nie powinny stać zbyt blisko instrumentu ponieważ organy to jest dosłownie grająca ściana a nie skrzypce i musisz objąć ją całą . Reasumując owiewka amortyzacja statywu Kardioida i słuchawki aby mieć jaką taką możliwość kontroli w trakcie

nagrywania. I jeszcze jedno problemów o charakterze sprzętowym przykro mi ale nie przeskoczysz, jeśli Cię interesuje naprawdę profesionalne nagrywanie muzyki, jest to fizycznie niemożliwe, jakie narzędzie taki efekt

pracy, ale z wydawaniem pieniędzy nie przesadzaj staraj się to robić możliwie najprostszymi środkami. A literaturę sobie kup kto czyta nie błądzi.

Pozdrawiam.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.