Skocz do zawartości
IGNORED

Jak nagrać plik IMG aby odtworzyć na DVD

darek2

Rekomendowane odpowiedzi

Ściągnąłem płytę spakowaną w Winrar jest to płyta Metllica - Czarny Album nagrana w AC3 Audio 5.1 po rozpakowaniu pokazał mi się plik IMG ,wnioskuję,że jest to obraz płyty i tu moje pytanie jak to nagrać na CD lub DVD aby odtworzyć na stacjonarnym odtwarzaczu DVD.Z góry dzięki za pomoc.

Po rozszerzeniu wnioskuję, że jest obraz utworzony programem CloneCD.

Teraz wystarczy w CloneCD wybrać polecenie nagrania płyty z pliku, i gotowe.

Przy okazji polecam, całkiem niezła stronę o paleniu płyt,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Niestety samego pliku *.img nie wypalisz w clone cd bo brakuje dwoch pomocniczych plikow *.ccd *.sub. Ewentualnie mozesz

probowac odzyskac obraz plyty programem UltraISO. Jezeli bylby to plik *.nrg wypalisz go w Nero6. Do odczytu na kompie AC3 Audio 5.1 bedziesz potrzebowal dodatkowo kodeka. A juz czy bedziesz wypalal na CDR czy DVDR to zalezy juz od wielkosci pliku...

Wypaliłem w clone cd i niby wszystko dobrze ,pokazuje czas ,liczbę utowrów ale zamist dźwięku trzaski i gwizdy ,w opisie tej płyty jest że jest to AC3 5.1 48khz,czyżby dlatego? Dzięki za pomoc.

A na czym odtwarzasz?

Jeśli na kompie to np. do Winampa musisz mieć zainstalowane kodeki, natomiast PowerDVD ma wbudowaną obsługę AC3.

A jeśli na DVD + Ampl. to znaczy, że ktoś "grzebał" w pliku, ale nie wiem jak to poprawić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.