Skocz do zawartości
IGNORED

DENON 3805 CZY YAMAHA 2500

KSEROGRAF

Rekomendowane odpowiedzi

Zamierzam wydać troche kasy i kupić amplituner tylko niewiem który wybrać. Waham się pomiędzy DENONEM 3805 za 4000 zł z allegro a Yamahą 2500 za 3000 zł ze sklepu. Byłem przekonany do Denona ale gdy staniały Yamahy straciłem pewność. Pokój mój jest to taka nieforemna L około 40 m2 łącznie z kuchnią nieoddzieloną. Głośniki narazie mam GRANDHIGH-je 3080 z subem ale w przyszłości pewnie się zmieni na lepsze choć graja przyzwoicie. Może wiecie jak i za ile sciągnie się Denona z zachodu. Wiem, że w sklepach inter. są po 1000-1200 UE ale w takim wypadku to się nie opłaci.

Pomóżcie koledzy

https://www.audiostereo.pl/topic/17255-denon-3805-czy-yamaha-2500/

Też mam ten sam problem ale ja rozważam jeszcze HK 630 (nie ukrywam, że najbardziej preferowany). Tylko ponoć DVD HK 31 średnio sobie radzi z nawet lekko porysowanymi płytami (nie wiem jak to jest w przypadku dvd Yamahy i Denona).

Pozdrawiam

KSEROGRAF

Jasne, że Ci się nie opłaci samemu szukać i przywozić amplituner. Handlarze dostają rabaty i często ich zarobkiem jest właśnie opust jaki dostają ze sklepu internetowego (wbrem pozorom nie wszyscy kupują w hurtowniach). Najlepiej jakbyś sie dogadał z "importerem" aby dał Ci oryginalny paragon/rachunek zakupu, a sobie doliczył z góry określoną kwotę. Z doświadczenia wiem, że tak można......

Kristoferek

Ja mam HK dvd22 - nie znalazłem jeszcze płytki na której choć przez moment odtwarzacz by zagrymasił. 31 i 22 to chyba w sumie odtwarzacze, różniące się czytaniem dvd-audio i czegoś tam. Napędy i tory audio są te same.

Słuchając rozumu....

KSEROGRAF,

Dłuuuugo się zastanawiałem pomiędzy Denon-em a Yamahą. Właściwie to chciałem kupić AVR3805 ale ceny sklepowe były i są z kosmosu a co do prywatnego importu to jakoś nie mam na razie przekonania. Może się to zmieni bo chcę teraz kupić kolumny .... Wybór Yamahy RXV2500 to efekt, nie ukrywam oferty cenowej w TOP HIFI, bo cena 3000 pln jest/była dla mnie do zaakceptowania i atrakcyjna jak na ten model. Uznalem, że to dobra oferta to 50% tego co było na początku i kupiłem. No i gwarancja serwisu ...

Mam Philipsa DVD963SA ale niestety nie mogę powiedzieć jak to razem "zadziała". Nie jest jeszcze podłączony.

Teraz i tak nie słucham nic poza smutkami i to cicho, taki czas.

Ze względu na brak doświadczeń polegam na tastach i opiniach i takowych potrzebuję jak najwięcej od szacownego forum. Nie mam też czasu na chodzenie i dziesiątki odsłuchów bo nie wiem czy jestem w stanie uchwycić różnice. Mam nadzieje, że Eposy M22 bedą do tego zestawu pasowały.

A Yamaha zawsze mi się podobała.

Pozdrawiam.

MM

ja zacząłem od kolumn. akurat trafiły mi się grandhigh-je za okazyjną cene. nie są to może B&W czy inne markowe ale akurat mnie pasowały kolorystycznie i wykonaniem do pokoju :) a odsłuchy jak porównywałem inne dołączane do zestawów np. ONKYO czy innych biły je na głowe. Na początek te wystarczą jak przekonam się jakie są kiepskie to nie będzie żal tych parunastu stówek w porównaniu do kilku czy kilkunastu tys. z importem to masz racje ja też nie mogę się przekonać. Wysłałem do gościa zapytanie o opinie faceta z allegro co teoretycznie ma same + a który kupował od niego drogi sprzęt - napisał krótko "niepolecam" choć wystawił mu pozytyw, inny teoretycznie nie miał zastrzeżeń ale niedostał obiecanej instrukcji po polsku więc lipa. Ktoś polecał Audionet.pl ale sklep bez adresu, zwykłego telefonu i troche podejżany. Wysłałem e-maila do gościa to zobacze ale mam wątpliwości. Jest tam 3805 za 4100 - niezła cena, ale czy to nie przekręt.

Pozdrawiam

KSEROGRAF,

Ja też zastanawiałem się nad Audionet.pl ale jak sam zauważyłeś brak adresu ...

Nie mam i nie będę miał aż tak wiele zbędnej gotówki, więc dmucham na zimne.

Teraz jest sporo ofert w internecie na w miare tani/tanio sprzęt, tylko trzeba uważać żeby nie wyszło za drogo.

Jeśli zdecydujesz się na Yamahę to sprawa prosta. Z drugiej strony Denon kusi.

Motto tego forum: jak zawsze decyzja należy do Ciebie ...

mm

KSEROGRAF,

Ja już wybrałem. A Ty masz problem. Ale jak sądzę wkrótce też dojrzejesz do jedynej, słusznej decyzji, najlepszej dla siebie. A potem bedziesz miał kolejne dylematy co dalej. Sama radość z wyborów.

mm

Panowie!

Chcecie dostać dobrą ofertę to wpiszcie chociaż w "o mnie" namiary na siebie, mail, GG, skąd jesteście.

Gwarantuję Wam, że dostaniecie wiele ciekawych propozycji.

Tutaj nie wyskoczy nikt z ofertą, bo forum nie służy do handlowania, a ban-a nikt nie chce. Z pewnością nie jeden handlarz je czyta...

(To na prawdę działa - sam sprawdziłem)

Słuchając rozumu....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.