Skocz do zawartości
IGNORED

Wharfedale crystal 2 vs. Koda AV 710

Macieck

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę Szanownych użytkowników w/w zestawów o opinie (+/-) i ewentualne wskazanie, który zestaw byłby lepszy do 60% muzyka; 40% kino domowe na Denon 1705 + DVD Pioneer 575?

Z góry dziękuję za wszystkie podpowiedzi

Pozdrawiam

Maciek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/17262-wharfedale-crystal-2-vs-koda-av-710/

Byłem dziś na odsłuchu i ani jedne ani drugie. Jak usłyszałem Tannoy Fusion 4 + central i Fusion 1 to zmieniłem zdanie i zbieram dalej. Kody i Wharfedale nie warto kupować - wyrzucanie pieniędzy...

Byłem we Wrocławiu w Media Markt i słuchałem tam w takiej kolejności: Wharfedale Crystal 40, Diamond 8.4, Diamond 9.5 i Tannoy Fusion 4(wszystkie kolumny grały w stereo z tego samego ampli Denona 1905 i DVD 1710). Nie jestem audiofilem więc moje spostrzeżenia nie będą zapewne pisane fachowym językiem. W moim odczuciu Crystale i Diamondy 8.4 grały wysokie tony nieczysto i z jakimś dodatkowym "szumem". Po przełączeniu na Diamond 9.5 było dużo lepiej ale ich mankamenty odczuło się po puszczeniu sygnału na Tannoye. Dzwięk był czysty, tony wysokie i średnie odgrywane wzorowo a na dodatek dało się odczuć przestrzeń scenydźwięku - po ponownym podłączeniu diamondów miało się wrażenie, że grają one w mono. Nie potrafię fachowo opisać jak grały tannoye, wiem tylko że złotą radą na forum było: "idź sam i posłuchaj a potem wybierz co ci odpowiada. Ja już wiem na jakie głośniki zbierać i nawet nie chcę słuchać innych bo spełniają wszystkie moje oczekiwania.

ps.

W Media Markt komplet 5.0 wycenili mi po rabacie na 3100 zł. Na necie można zamówić komplet z subem za 2929 zł

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.